Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... SFIX PRESS
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία
ΟΙ ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
                         Προετοιμάζονται οι «Θαλασσογραφίες»


      Το άρμα του πολιτισμού που συνόδευε τις Πιερίδες Μούσες, ξεκίνησε τούτη τη χρονιά το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη από την Αστική σχολή Κατερίνης  για να ολοκληρώσει τη περιπλάνηση του μέσω της… Εγνατίας Οδού το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο δημοτικό κηποθέατρο της Πιερικής πρωτεύουσας.

      Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κορυφαίος πολιτιστικός φορέας της πόλης μας η Εστία Πιερίδων Μουσών πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις με την ονομασία «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2014» που φιλοξένησαν όλες τις πολιτισμικές εκφάνσεις, από εκθέσεις ζωγραφικής, υαλογραφίας και φωτογραφίας, από παρουσιάσεις βιβλίων, εκδόσεων και ιατρικών θεμάτων. Οι χορωδιακές και μουσικές συναυλίες, οι επιστημονικές ομιλίες και αναφορές καθώς και οι λαογραφικές παραστάσεις συμπλήρωσαν το περίγραμμα του φετινού προγράμματος.


       Είναι αξιοσημείωτο να επισημανθεί ότι το μουσικό-ιστορικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα που παρουσιάσθηκε στην παλαιά Βουλή των Αθηνών (27-4-2014) με αφορμή τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, επιστέγασε τη δυναμική και αναγνώριση της Ε.Π.Μ. μιας και το αφιέρωμα ανατέθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

      Οι «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»  ολοκλήρωσαν τις εκδηλώσεις το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο αμφιθέατρο του πάρκου Κατερίνης με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο μέχρι την Πόλη, περιοχές που διερχόταν στην αρχαιότητα η γνωστή  «Εγνατία Οδός», ονομασία με την οποία τιτλοφορήθηκε η βραδιά.

      Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εστία Πιερίδων Μουσών φέτος συμπλήρωσε 60 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στα πολιτισμικά δρώμενα με ορίζοντα που ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα και καταξιώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Γενέθλιος ημερομηνία η 12 Μαΐου 1954.

      Το όλο εγχείρημα των παραστάσεων υλοποιήθηκε με τη συνδρομή όλων των τμημάτων της Εστίας με τον Ευθύμιο Μαυρίδη να έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση.

      
Στο απαύγασμα των «ΕΑΡΙΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΟΥΣΩΝ 2014» ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επιτυχία της προσπάθειας, επισημαίνει: «Οι εκδηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στον τόπο μας δεν υφίσταται χειμερία πολιτιστική ανάπαυλα. Η Ε.Π.Μ. Κατερίνης πρωτοπόρος με σειρά πρωτοβουλιών καλύπτει όλο το φάσμα των πνευματικών απαιτήσεων. Η φετινή χρονιά με το συμβολικό χαρακτήρα  των εξηντάχρονων γενεθλίων του συλλόγου έχει να αναδείξει για έξη δεκαετίες ξεχωριστό έργο. Θεωρώ ότι και αυτή τη χρονιά οι εφορείες μας επέδειξαν άοκνο ζήλο έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα πρόγραμμα διανθισμένο με όλες τις πνευματικές ανησυχίες. Τους ευχαριστώ όλους.

      Συνεχίζουμε με την προετοιμασία μιας αξιόλογης συναυλίας με μουσικά ακούσματα γύρω από τη θάλασσα. Θα την παρουσιάσουμε στην Αρχαία Πύδνα στις 10 Αυγούστου αποσκοπώντας στο να αναδείξουμε ένα ακόμα θαυμάσιο αρχαιολογικό χώρο της Πιερίας. Την ονομάσαμε «Θαλασσογραφίες» -μια θάλασσα τραγούδια- και την πραγματοποιούμε με τη συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου».