Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εικόνα εγκατάλειψης η παραλία της Αρχαίας Πύδνας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού

 Ρεπορτάζ Απόστολος Λάγιος

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες των έντονων παραπόνων των κατοίκων και καταστηματαρχών για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες μας.
Το ημερολόγιο δείχνει Ιούνιο  και πολλοί τουρίστες βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στις παραλίες του Δήμο  μας, ωστόσο ακόμα η πραγματικότητα δείχνει πολύ διαφορετική από την εικόνα που είχαν δει σε διαφημιστικά φυλλάδια και τους έκαναν να επιλέξουν το τόπο  μας.
Μάλιστα, όπως δηλώνουν πολλοί κάτοικοι, οι τουρίστες κατεβαίνουν με τα αμάξια τους μέχρι την παραλία, αλλά βλέποντας την κατάσταση κάνουν αναστροφή και φεύγουν, ενώ πολλοί καταστηματάρχες που έχουν επενδύσει στην περιοχή βλέπουν το πράγματα να μην πάνε όπως προσδοκούν, καθώς  έτσι όπως είναι η κατάσταση στην παραλία- κανείς από τους τουρίστες δεν «εμπνέεται» για να κάτσει να φάει ή να πιει τον καφέ του στα μαγαζιά της παραλίας.
Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Γιατί δεν έχουν επισκευαστεί,στην Αρχαία Πύδνα οι  ντουζιέρες και δεν έχουν νερό, γιατί δεν έχουν καθαριστεί τα χόρτα,γιατί δεν έχουν επισκευαστεί οι χαλασμένες αλλαξιέρες?
Οι τουρίστες θα αποφασίσουν να ξανάρθουν βλέποντας αυτή την κατάσταση και θα συστήσουν τον τόπο μας και σε άλλους;
Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να προβληματίσουν τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και κυρίως να απαντηθούν όχι με λόγια (σε αυτό όλοι είμαστε καλοί) αλλά με πράξεις