Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γ.Φαρμάκης: Η νίκη μας μεγάλη, θα είναι νίκη των δημοτών μας!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμό Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ Θ.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Με τη φράση «η νίκη μας θα είναι μεγάλη και εντυπωσιακή, θα είναι όμως κυρίως νίκη όλων των δημοτών», έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, στην τελευταία του ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.
Ήταν μια ομιλία γεμάτη δυναμισμό αλλά και συγκίνηση μπροστά σε ένα πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους και που χειροκροτούσε συνεχώς. Η ομιλία του Γιώργου Φαρμάκη ήταν σύντομη, ακουμπούσε όμως στις καρδιές των συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και άνθρωποι που πρόσφεραν στην αυτοδιοίκηση και ευρύτερα στα κοινά.
Ξεχωριστή ωστόσο ήταν η παρουσία του γνωστού γιατρού και αυτοδιοικητικού, απ’ τα παλιά, Θανάση Καλαμπάκα, ο οποίος παρότι πέρασε πολύ πρόσφατα μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του, ήταν παρών στη συγκέντρωση ενώ πριν και μετά το πέρας της ομιλίας του Γιώργου Φαρμάκη ο Θανάσης Καλαμπάκας τού ευχήθηκε να έχει καλή επιτυχία και να είναι ο επόμενος δήμαρχος του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Φαρμάκης και το πρώτο που έκανε ήταν να ευχαριστήσει όλους όσους παραβρέθηκαν στην ομιλία του και όσους ανέδειξαν τον συνδυασμό του πρώτο την πρώτη Κυριακή των εκλογών: «Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Σας ευχαριστώ. Να πω όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ έναν φίλο που για πολλά χρόνια συμπορευτήκαμε μαζί στην Αυτοδιοίκηση. Τώρα τελευταία πέρασε δύσκολες στιγμές… Με συγκίνησε ιδιαίτερα όταν πριν από λίγο πέρασε από το προεκλογικό κέντρο του Συνδυασμού Ευθύνης, με ασπάστηκε και μου ευχήθηκε από την καρδιά του να έχω «καλή επιτυχία». Πρόκειται για τον Θανάση Καλαμπάκα. Θανάση, σ’ ευχαριστώ!», είπε ο Γιώργος Φαρμάκης εν μέσω πυκνών χειροκροτημάτων.


Η ομιλία του Γιώργου Φαρμάκη
Ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαριστώντας εκείνους που τον ανέδειξαν πρώτο την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τόνισε: «Συνδημότισσες και συνδημότες, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποψινή σας παρουσία και για την πρωτιά που δώσατε στον συνδυασμό μας την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Η αποψινή συγκέντρωση σηματοδοτεί την επόμενη μέρα του δήμου μας. Μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να χαράξουμε το μέλλον του δήμου μας έτσι όπως του αξίζει.
Το βήμα που έγινε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών θα ολοκληρωθεί με τη νίκη μας τούτη την Κυριακή. Γι αυτή τη νίκη μας να είστε σίγουροι και να μην έχετε καμία αμφιβολία!», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Η νίκη μας θα είναι μεγάλη και εντυπωσιακή, θα είναι όμως κυρίως νίκη όλων των δημοτών, θα είναι νίκη κάθε ενότητας του μεγάλου μας καλλικρατικού δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Απαντήσεις σε «εκβιαστικά και καιροσκοπικά διλήμματα»
Στη συνέχεια ο Γιώργος Φαρμάκης απάντησε «σε κάποια εκβιαστικά και καιροσκοπικά διλήμματα των τελευταίων ημερών» και μίλησε για τον υποψήφιο της άλλης πλευράς.
«Μας προσκάλεσε, λοιπόν, ο κ. Δημόπουλος σε debate, προχθές, για να ενημερώσουμε, λέει, τους πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στον δήμο. Για δες, ποιος μιλάει και πότε μιλάει…! Μιλάει αυτός που στο παρελθόν όχι σε μία αλλά σε δύο αντίστοιχες προσκλήσεις για debate απαξίωσε να μας απαντήσει, διότι ήταν στο …Κολωνάκι! Μιλάει αυτός που μετά βίας πρόλαβε να κάνει μόλις 4 συγκεντρώσεις στα χωριά του δήμου μας και που οι άλλες του ασχολίες δεν του επέτρεπαν να είναι παρών σε περισσότερα από το 1/3 των συνεδριάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου τα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν.
Μιλάει αυτός που τώρα θυμήθηκε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δήμου, αν είναι δυνατόν…! Εμείς όμως δεν απουσιάζαμε από τον δήμο, ήμασταν εδώ. Κι αυτό το γνωρίζετε όλοι σας. Ήμασταν εδώ. Και το κυριότερο θα είμαστε εδώ και αύριο ως νέα δημοτική αρχή. Γι αυτό το πράγμα να είστε σίγουροι», σημείωσε.


Έργα, δράσεις, νέες προοπτικές.
Ακολούθως υπενθύμισε, για μια τελευταία φορά, το τι δυσκολίες αντιμετώπισε η δημοτική αρχή όταν ανέλαβε καθήκοντα, το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το τι μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα αφού επιτεύχθηκε πλέον το νοικοκύρεμα του δήμου: «Οι δυνατότητές μας σήμερα είναι διαφορετικές από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Έχει επιτευχθεί το νοικοκύρεμα του δήμου και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο», υπογράμμισε.
Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για έργα έγιναν στον Δ.Δίου-Ολύμπου, για μελέτες που είναι σε εξέλιξη αλλά και για τον νέο σχεδιασμό ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής. «Υπάρχουν μελέτες που περιγράφονται ρητά στο πρόγραμμά μας και αφορούν όλα τα χωριά του δήμου μας. Βρίσκονται σε εξέλιξη μικρά και μεγαλύτερα έργα που όλοι γνωρίζουν. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια από αυτά:
Αποχετευτικό και ιδιωτικές συνδέσεις ολόκληρης της ενότητας του Δίου, καθώς επίσης σε Πλαταμώνα και Λεπτοκαρυά, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, ταμιευτήρες νερού (ένας ήδη λειτουργεί και άλλοι δύο εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής»), τέσσερις νέες γεωτρήσεις, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης (ολοκληρώθηκε στη Βροντού – το πρόγραμμα θα προχωρήσει και σε άλλα χωριά), έργα ασφαλτόστρωσης εντός και εκτός των οικισμών και μια σειρά άλλα έργα που σαφώς περιγράφονται στο πρόγραμμά μας.
Περισσότερο όμως αξία έχει να αναφέρουμε τον σχεδιασμό μας, τις προτεραιότητές μας και τις δράσεις που προγραμματίσαμε ως νέα δημοτική αρχή. Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η απορρόφηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ και προς τον σκοπό αυτό έχουμε έτοιμες ανάλογες μελέτες και στοχεύουμε στη δημιουργία ομάδας εργασίας με αποκλειστικό αντικείμενο την αξιοποίηση αυτού του μεγάλου ευρωπαϊκού προγράμματος, του μόνου ίσως μεγάλου χρηματοδοτικού προγράμματος για την υλοποίηση έργων.
Πρόκειται για μελέτες, όπως: Για τη διάβρωση της ακτής του Πλαταμώνα, για την ολοκλήρωση του περιμετρικού, για την κατασκευή γέφυρας στο Ξηρολάκι της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα, για την κατασκευή συνδετήριας οδού από τη Διασταύρωση Κονταριώτισσας στην περιφερειακή οδό Κατερίνης προκειμένου να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στο νοσοκομείο, να προχωρήσουμε άμεσα στον πολεοδομικό σχεδιασμό ολόκληρου του δήμου Δίου-Ολύμπου όπου σήμερα με τη βοήθεια των υπηρεσιών μας μπορούμε να το καταφέρουμε», διαβεβαίωσε ο Γιώργος Φαρμάκης.


Διεκδικήσεις
Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι στους σχεδιασμούς ανάπτυξης του τόπου είναι και οι διεκδικήσεις του δήμου, άλλες που τελεσφόρησαν και άλλες που έχουν προωθηθεί ή είναι σε εξέλιξη: «Διεκδικούμε για όλο τον δήμο όλες τις δημοτικές εκτάσεις του κτηματολογίου Λιτοχώρου, το παλιό ανενεργό εργοστάσιο ξυλείας της διεύθυνσης δασών που ανήκει στη δημοτική έκταση των 13.000 στρεμμάτων που κέρδισε οριστικά και τελεσίδικα ο πρώην δήμος Λιτοχώρου το 2006 μετά από πολυετή διαμάχη με το Δημόσιο. Και επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, να ευχαριστήσω όλους όσους δημάρχους και δημοτικά συμβούλια, από το 1980 μέχρι σήμερα, πάλεψαν γι αυτόν τον σκοπό», είπε καταχειροκροτούμενος.
Και συνέχισε λέγοντας: «Άμεσα θα καταθέσουμε αγωγή για να διεκδικήσουμε αποζημίωση από το ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς η σημερινή οδός και η νέα σιδηροδρομική γραμμή χρησιμοποίησαν μέρος της έκτασης των 13.000 στρεμμάτων από τη γέφυρα της Γρίτσας έως τη γέφυρα της Κασκάρας, μια έκταση 1.000 στρεμμάτων που απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό κράτος χωρίς ποτέ να καταβάλει στον τότε δήμο Λιτοχώρου το ποσό της αποζημίωσης που αναλογεί. Να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε όλες τις δημοτικές εκτάσεις για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως, ζητούμε την επόμενη Κυριακή να μας δώσετε την εντολή ώστε ο Συνδυασμός Ευθύνης που είναι η μεγαλύτερη συμμαχία πολιτών, να αναλάβει τις τύχες του δήμου. Η ψήφος όλων έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία», σημείωσε.


«Ψηφίστε τους καλύτερους, είμαστε οι καλύτεροι»!
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Γιώργος Φαρμάκης μίλησε για σύγκριση μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Κυριακής, μίλησε όμως και για σύγκριση μεταξύ των στελεχών των δύο συνδυασμών, είπε ότι από μια τέτοια σύγκριση αποδεικνύεται ότι «εμείς είμαστε καλύτεροι», γι αυτό και ζήτησε τη θετική ψήφο των δημοτών στον Συνδυασμό Ευθύνης, ώστε να πάει ο τόπος μπροστά:
«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, δεν μας αφορά το εάν κάποιοι συνεταιρίστηκαν και συμμάχησαν και μοίρασαν ρόλους, θέσεις και αξιώματα. Αυτό δεν μας αφορά! Μακριά από εμάς! Δεν μας αφορά, διότι ποτέ δεν μπήκαμε σ’ αυτή τη λογική. Ζητήσαμε μόνο να μας εμπιστευθούν οι πολίτες.
Φίλες και φίλοι, προέρχομαι από την τοπική αυτοδιοίκηση και θα παραμείνω σ’ αυτήν. Δεν χρησιμοποίησα την όποια πολιτική μου διαδρομή ως εφαλτήριο άλλων επιδιώξεων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πρότασή μας είναι η καλύτερη. Ζητούμε τη θετική σας ψήφο, αυτή την ψήφο που προέρχεται από τη γνώση και από τη σκέψη. Και την Κυριακή θα στηθούν τρεις κάλπες. Δεν χρειάζεται όμως να τιμωρήσουμε τον δήμο μας. Στις δημοτικές εκλογές διαλέγουμε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο.
Ας σκεφτούμε ποιοι είναι οι καλύτεροι. Ας σκεφτούμε ποιοι προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, ποιοι την υπηρέτησαν και συνεχίζουν να την υπηρετούν. Ας σκεφτούμε επίσης ποιοι, από την άλλη μεριά, την αντιμετωπίζουν σαν μια συμφωνία των επικεφαλής.
Δώστε λοιπόν στον Συνδυασμό Ευθύνης τη δύναμη να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Δώστε στους νέους συμβούλους την ώθηση που χρειάζονται. Δώστε μας τη στήριξη και τη συμπαράσταση που χρειαζόμαστε. Δώστε στον δήμο μας, δώστε στα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει.
Δώστε σε όλους μας όχι μόνο την αγάπη σας αλλά και ό,τι έχει η καρδιά σας προκειμένου η νέα εποχή που θα ξημερώσει για τον τόπο μας να είναι μια εποχή ελπίδας, να είναι μια εποχή όπου όλοι θα πορευτούμε χέρι – χέρι από τη Νέα Έφεσο μέχρι τους Νέους Πόρους, μαζί για τον νέο μας δήμο, για τον δήμο που αξίζει να έχουμε όλοι», ανέφερε ο Γιώργος Φαρμάκης εισπράττοντας δυνατά χειροκροτήματα.

Ευχαριστίες
Τέλος, ευχαρίστησε όλους εκείνους που το διάστημα της προεκλογικής εκαστρατείας ήταν δίπλα του. «Ευχαριστώ όλους αυτούς που πίστεψαν και σ’ εμένα αλλά και στον Συνδυασμό Ευθύνης, όλους αυτούς που μαζί μου κάναμε μια πλατιά συμμαχία πολιτών, οι οποίοι ήρθαν από μόνοι τους χωρίς να τους καθοδηγήσουν πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς να τους πατρονάρουν κομματικοί μηχανισμοί, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια. Ήμασταν όλοι μαζί, θα μείνουμε όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με έναν και μόνο στόχο: Το μέλλον του δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον των ανθρώπων του σήμερα και του αύριο.
Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Πάμε όλοι μαζί, πάμε δυνατά για τη νίκη, γιατί αυτή η νίκη θα είναι δική σας, θα είναι νίκη του δήμου Δίου-Ολύμπου!», βροντοφώναξε ο Γιώργος Φαρμάκης ενώ ήδη άρχισαν να ανεβαίνουν στο βήμα εκλεγμένοι και μη εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες για να τον αγκαλιάσουν, να τον συγχαρούν και να του εκφράσουν την πεποίθησή τους στη νίκη το βράδυ της Κυριακής.