Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το μήνυμα της κάλπης: Όχι στην «ανατροπή» του ΣΥΡΙΖΑ, μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
26/05/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ό,τι κι’ αν προσπαθούν να ψελλίσουν από χθες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, το βέβαιο είναι πως – αν και έκανε το παν για να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε εθνικές εκλογές, αν και υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες -  δεν κατόρθωσε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό.
Διότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη μετατρέψει το παραπλανητικό σύνθημα της αλλαγής σε αίτημα για σταθερότητα και πρόοδο.
Η περίφημη «καθαρή νίκη»,  το αποτέλεσμα βάσει του οποίου «ούτε μια μέρα να μην μπορούν να σταθούν», η «ανατροπή»,  δεν επιβεβαιώθηκαν.
Ούτε επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη του κ. Τσίπρα, κατά την τελευταία του ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, ότι «αυτή την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει Ιστορία» και ότι «η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει σαν θύελλα».
Η θύελλα δεν ήλθε, αλλά ο λαός πράγματι έγραψε μια σελίδα Ιστορίας.
Μια σελίδα γραμμένη με σωφροσύνη.

Άλλωστε, οι προ των εκλογών δημοσκοπήσεις αυτά περίπου τα ποσοστά έδιναν για τις ευρωεκλογές.
Επομένως, επιβεβαιώθηκαν.
Οι προ των εκλογών δημοσκοπήσεις, όμως, έδιναν επίσης τα ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα για την περίπτωση εθνικών εκλογών.
Προφανώς, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει πολιτικό μήνυμα:
Ο λαός είπε ένα ξεκάθαρο «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ και στα διλήμματά του και στις άφθονες υποσχέσεις του.
Και από την άλλη πλευρά, έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης και να βάλει τα θεμέλια της προόδου.
Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας ψάξει να βρει τι έφταιξε και δεν ήλθε να σαρώσει τα πάντα σαν θύελλα.
Και γιατί τελικά, αντί για θύελλα, προκάλεσε απλώς μια τρικυμία εν ποτηρίω.
Και επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να αφήσει ήσυχη τη χώρα να λειτουργήσει, να μην την «παρενοχλεί» εν μέσω τουριστικής σεζόν, να μην θέτει σε κίνδυνο τις διεθνείς και τις συμμαχικές της θέσεις, να αφήσει ήσυχη την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την ελάφρυνση του χρέους.
Και να βρει τρόπο να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα και στους Ευρωπαίους εταίρους μας: Ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να προχωρήσει μπροστά, αλλά και ότι κι’ αυτοί πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους μέχρι τέλους.
Όσο για τις περιφέρειες και τους δήμους, η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πιστοποιηθεί από την πρώτη Κυριακή. Αυτό που πιστοποιήθηκε τώρα είναι ότι η Ν.Δ. είναι ο νικητής της μάχης.
Τέλος, αν και έχω από την αρχή υποστηρίξει πως οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές και πως η Δεδηλωμένη στη Βουλή δεν εξαρτάται από ευρωεκλογές, από το αποτέλεσμα προκύπτει σαφώς πως ούτε τέτοιο θέμα τίθεται.
Αλλά το σημαντικότερο όλων των μηνυμάτων οφείλει επιτέλους να το λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και να σταματήσει να διώχνει τουρίστες, επενδύσεις, τα πετρέλαια, το ΝΑΤΟ και την FRONTEX.
Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τον τουρισμό και τις επενδύσεις, να μην βρεθεί εκτός Συμμαχίας την ώρα που τα Σκόπια δίνουν μάχη για να μπουν και η Τουρκία επιμένει στις παραβιάσεις στο Αιγαίο, να διασφαλίζει τα σύνορά του από τις συνεχείς «αποβάσεις» λαθρομεταναστών.