Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Σε απευθείας σύνδεση με τον Θεό... Στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Μαυρατζαίων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....arive.gr
Κόσμος ξεχωριστός, όμορφος, αποκομμένος συνειδητά από τους υπόλοιπους, δέχεται επισκέψεις, ζει με τους δικούς του ρυθμούς. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φεστιβαλικές εκδηλώσεις, σεμνά και ταπεινά
όπως έζησε κι Αυτός την σύντομη θεανθρώπινη ζωή Του. Είναι έτοιμος να πανηγυρίσει. Η λύπη προσωρινή. Προσμένουν και αυτοί όπως όλοι μας την Ανάσταση Του και την νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο για ακόμη μια φορά. Η είσοδος γεμάτη συμβολισμούς.

Η μαργαρίτα για να στολίσει τον επιτάφιο, η κόκκινη πόρτα για να θυμίζει τους επισκέπτες την θυσία του Θεανθρώπου. Η μονή επιβλητική, ογκώδης σαν απόρθητο φρούριο, όπως και το μεγαλείο Του. Το καμπαναριό πανύψηλο για να ακούγεται το κάλεσμα παντού, η κρήνη να ρέει αδιάκοπα για να δροσίζει τους επισκέπτες. Μια μικρή όαση όπως η διδασκαλία του Κυρίου για τις ψυχές των ανθρώπων. Τόση ηρεμία σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς μπορεί να είναι όλα τόσο τέλεια. Όλα σε τάξη… Ακόμη κι ο σκύλος και η γάτα ζουν αρμονικά. Εκεί... στο σπίτι του Θεού, όλα μπορούν να συμβούν.
Οι πόρτες του ναού ερμητικά κλειστές. Η απογοήτευση μου όμως κράτησε ελάχιστα, καθώς ένας μοναχός μου εξηγεί πως είναι ώρα εξομολόγησης. Μυστήριο ιερό, που το καθιέρωσε ο ίδιος ο Χριστός. Τίποτα δεν πρέπει να παρεμβληθεί ανάμεσα σε σένα και τον Θεό. Οι γαλανόλευκοι τρούλοι, στραμμένοι ψηλά σαν δορυφορικά πιάτα είναι το σημείο επαφής γης και ουρανού. Η απόλυτη ησυχία σε βοηθά να μπορέσεις να πετάξεις τα ευτελή στοιχεία από μέσα σου, να μπορέσεις να αποβάλεις την κακία και την κούραση της καθημερινότητας και να νιώσεις ανάπαυση. Πρέπει να ταπεινωθείς όπως ταπεινώθηκε και Αυτός για εσένα. Γιατί κάθε τόπος μπορεί να γίνει τόπος Ανάστασης. Φτάνει να ζεις την Ταπείνωση του Ιησού Χριστού.
κείμενο_Φωτογραφίες | γιάννης_παπαναστάσης
επιμέλεια | αλέξανδρος_κόγκας+ιάκωβος_καγκελίδης


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

http://arive.gr/subs/