Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τριαθλητική γιορτή στις Σπέτσες: Στην πρώτη τριάδα ο Κατερινιώτης Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... PIERIA SPORT
 Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το Τρίαθλο των Σπετσών "Spetsathlon" που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου με το C lab υπό τον συντονισμό της Μαρίνας
Κουταρέλη. Ήταν μια πραγματική γιορτή του τριάθλου.

Η διοργάνωση διπλασίασε τις συμμετοχές σε σχέση με την περσινή πρώτη χρονιά και πλέον καθιερώνει έναν μεγάλο αγώνα στο ελληνικό τριαθλητικό καλεντάρι. Η μέρα ξεκίνησε με ένα ψιλόβροχο, όμως ο καιρός σύντομα άνοιξε και έγινε ιδανικός για τους δυο αγώνες σε sprint (0,75-25-5k) και endurance (1,5-50-10k) απόσταση που εξελίχθηκαν παράλληλα.
 
Στην μεγάλη "Endurance" απόσταση νικητής όπως και πέρσι ήταν ο πρωταθλητής του διάθλου Γρηγόρης Σκουλαρίκης. Παρότι έμεινε αρκετά λεπτά πίσω στην κολύμβηση, κατάφερε να καλύψει όλη η τη διαφορά στην ποδηλασία από τον προπορευόμενο Ιορδάνη Παπαδόπουλο και τελικά να πάρει τη νίκη
εκμεταλλευόμενος το πιο κάλο του αγώνισμα το τρέξιμο με συνολικό χρόνο 2:35:44. Τη δεύτερη θέση πήρε τελικά ο Κώστας Πουλόπουλος με 2:39:20, ενώ ο Παπαδόπουλος τερμάτισε τρίτος σε 2:39:48.
 
Στις γυναίκες μόνο δύο ήταν οι ¨τολμηρές" που δοκίμασαν. Νικήτρια αναδείχθηκε μια νεαρή αθλήτρια από την Κύπρο, η Παναγιώτα Χαπούπη με 2:59:09. Δεύτερη ήταν η Καλιόπη Ματζουνέα με 3:57:30.
Στη σπριντ απόσταση απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδος Γρηγόρης Σουβατζόγλου ο οποίος ξεχώρισε από την αρχή με το πολύ δυνατό του κολύμπι και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι τέλους για να πάρει τη νίκη σε 1:13:40. Ο συναγωνισμός των ήταν έντονος μόνος για τις επόμενες θέσεις, Τελικά δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Δανιήλ με 1:19:59, ενώ για την τρίτη θέση έγινε σκληρή μάχη με τον Σπύρος Χρυσικοπουλος (1:21:15) να κερδίζει τον γερόλυκο Χρηστο Γαρέφη 1:21:19. Να σημειώσουμε πως ο Γαρέφης έχει σχεδόν τα τριπλάσια χρόνια από τον Χρυσικόπουλο!
Στις γυναίκες αντίστοιχα, η πρωταθλήτρια Ελλάδος Ντενίζ Δημάκη δεν είχε πρόβλημα και πήρε τη νίκη όπως και πέρσι με χρόνο 1:27:20. Την ακολούθησε η Νεάνιδα Ελένη Στασινοπούλου (1:33:05) ενώ τρίτη ήταν η Έλενα Κλαπανάρα (1:35:42).
Στις σκυταλοδρομίες, νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν τα Holmes Place (Σημαντηράς, Παπασάββας, Δημητριάδης) με 2:30:11 στο Endurance και η Puma (Καρανικολα, Τερκετάλης, Ορφανός) με 1:26:21 στο σπριντ.
 
Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα
 
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εδώ:



Ιορδάνης Παπαδόπουλος: Ευχαριστώ τον χορηγό μου και τους υποστηρικτές μου

Πρώτος αγώνας φέτος με την εμφάνιση της THREE LEVEL POWER και τα δείγματα από την προετοιμασία πολύ καλά.
 
Παρά τους μικροτραυματισμούς τις τελευταίας εβδομάδας και την επίμονη ενόχληση στο γόνατο από το τέλος του ποδηλατικού σκέλους, κατάφερα να τερματίσω στην 3η γενικής κατάταξης (1η ηλικιακής) πίσω από δύο πολύ δυνατούς αθλητές.
 
Ευχαριστώ τον Lambros Kotsiopoulos για την υποστήριξη και χορηγία, τον προπονητή μου Vassilis Krommidas, και τον γιο μου, που με ακολούθησε και με υποστήριξε.
 
Για τους φίλους,συναθλητές ανθρώπους του χώρου θέλω να πω ότι είναι τιμή μου να συνευρίσκομαι μαζί σας και θα το προσπαθώ πάντα.
 
Ραντεβού φίλοι μου το Σ/Κ που έρχεται στο Άστρος Κυνουρίας για το event της THREE LEVEL POWER .