Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πασχαλινή εκδήλωση στην Παλιά Βροντού Δ.Δίου-Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ.
Η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση στον ερειπιώνα της Παλιάς Βροντούς
Δ.Δίου-Ολύμπου πραγματοποιήθηκε και φέτος την τρίτη μέρα του Πάσχα, 22 Απριλίου 2014, με την παρουσία αιρετών, εκπροσώπων φορέων, κατοίκων της περιοχής αλλά και επισκεπτών.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο της Βροντούς και έλαβε χώρα στο χοροστάσι που βρίσκεται δίπλα από την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το μόνο κτίσμα που σώζεται από το παλιό χωριό. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε γίδα βραστή, φασόλια, τσουρέκια, κόκκινα αυγά και κρασί.
Στην πασχαλινή αυτή γιορτή παραβρέθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας της Βροντούς, οι βουλευτές Γιώργος ΚωνσταντόπουλοςΔημήτρης Χριστογιάννης και Άννα Μάνη, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης,Μαρία ΤσιμήτρηΣοφία Ζουρζούρα και Σοφία Νούλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Δημόπουλος και Θανάσης Καλαϊτζής.
Στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων πέρα από τις ευχές που έδωσαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στον ερειπιώνα της Παλιάς Βροντούς και στην προοπτική που μπορεί να υπάρξει για τη δημιουργία ενός παραδοσιακού χωριού, δεδομένου ότι η τ. δημοτική αρχή του Δίου έχει εκπονήσει σχετική μελέτη.