Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πώς θα φτάσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Το σχέδιο της αστυνομίας

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση θα γίνει η μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου. Εντολές για σκληρή στάση απέναντι σε οτιδήποτε ύποπτο. Πού θα γίνει ο μεγάλος έλεγχος
Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, στην Αθήνα αναμένονται περίπου 400 πούλμαν. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στα Μάλγαρα.
Υπολογίζεται ότι στη 01:00, θα ξεκινήσει το κονβόι με τα πούλμαν. Τα πούλμαν θα πηγαίνουν όλα μαζί στη δεξιά λωρίδα και με χαμηλή ταχύτητα.
Βάσει σχεδίου, θα πραγματοποιηθούν δύο στάσεις, χωρίς να γίνεται γνωστό το που, για ευνόητους λόγους. Η επιτήρηση θα είναι πολύ αυστηρή, για να αποφευχθούν παρατράγουδα.
Συνολικά στην επιχείρηση, θα λάβουν μέρος 3.000 αστυνομικοί (ΥΜΕΤ/ΜΑΤ), από τους οποίους οι 1500 θα είναι στο γήπεδο. Οι εντολές, που έχουν λάβει είναι να μην δείξουν καμία ανοχή και να προχωρούν σε προσαγωγές σε περίπτωση που εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο.
Τα πούλμαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αναμένονται στις 14:00 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στις Αφίδνες.
Εκεί, βάσει του σχεδίου της αστυνομίας, θα γίνει μεγάλος έλεγχος και σύμφωνα με πληροφορίες οι φίλοι του ΠΑΟΚ, θα ελεγχθούν ένας προς έναν.
Στη συνέχεια τα πούλμαν, συνοδεία της αστυνομίας και ανά 20, θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ.
Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.
Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11(τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12.
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ, μετά από απόφαση της Αστυνομίας ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.
Απαγόρευση προσυγκεντρώσεων στην Αθήνα
Πέρα από τα μέτρα για την μετακίνηση, υπενθυμίζουμε ότι έχουν απαγορευθεί όλες οι υπαίθριες συγκεντρώσεις οπαδών από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, μέχρι και την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου.
"Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 26-4-2014 και ώρα 20:00’ στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως", αναφέρεται στην ανακοίνωση.