Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ - Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Σοσιαλιστικό Κόμμα,
Η υπόθεση του Τ. Μπαλτάκου, πρώην Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Α. Σαμαρά-Β. Βενιζέλου, και το βίντεο της συνομιλίας του με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για κανένα προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη. 


Αποκαλύπτει το διφυή χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο ως εγκληματική φιλοναζιστική οργάνωση αλλά κυρίως ως παρακρατικός μηχανισμός. Καταλύτης των εξελίξεων προς αυτή την κατεύθυνση, αποτέλεσε η δραματική υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Δεν αποτελεί απλώς, υπόθεση εσωτερικής εκκαθάρισης στα πλαίσια της συντηρητικής παράταξης, όπως αποπροσανατολιστικά παρουσιάζεται από το διαπλεκόμενο πολιτικό-μιντιακό σύστημα της χώρας. 

Επιβεβαιώνει σαφώς την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο κράτος και είναι αυτές ακριβώς οι στενές τους σχέσεις που αποτέλεσαν και τη βασική πηγή ισχύος της Ακροδεξιάς. Η υπόθεση αυτή εγείρει μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην ίδια την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος καθώς η ύπαρξη και λειτουργία παρακρατικών μηχανισμών αποτελούν θεσμική εκτροπή.

Κάθε απόπειρα από όσους επιδιώκουν μεταξύ άλλων, τη μετατόπιση τμημάτων του εκλογικού σώματος σε συντηρητικές, ακροδεξιές κατευθύνσεις και έχουν ειδικό ενδιαφέρον και συμφέρον να παρουσιάσουν τις εξελίξεις αυτές αποσπασματικά και μακριά από τη θεσμική τους διάσταση, όπως επιδιώκει η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική σύμπραξη και τα μέσα στήριξής της, πρέπει να πέσει στο κενό. 

Το αδιέξοδο το έχουν όσοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη καμπή, δεν θα το μετατρέψουν σε αδιέξοδο συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και των προοδευτικών δυνάμεων. 

Οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου οφείλουμε να αναδείξουμε το μείζον ζήτημα, δηλαδή το ρόλο της Χρυσής Αυγής, ως του πλέον οργανωμένου παρακρατικού μηχανισμού και τις διασυνδέσεις της με κύριους εκπροσώπους της μνημονιακής συγκυβέρνησης Α. Σαμαρά-Β. Βενιζέλου.

Οι προοδευτικοί πολίτες στο σύνολο τους και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που έχει πληγεί από τη νεοφιλελεύθερη, ακροδεξιά πολιτική των μνημονίων, έχουμε υποχρέωση να μη μείνουμε απαθείς απέναντι στα σχέδια του ευρύτερου «μνημονιακού μπλοκ» δυνάμεων αλλά από κοινού να περιφρουρήσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα και να συμβάλλουμε στην ήττα αυτής της πολιτικής και στη δημοκρατική και προοδευτική λύση. 

 
Οι αξίες ασκούνται έμπρακτα.