Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

"θα είμαι «Δήμαρχος γειτονιάς» με όρεξη για δουλειά"” ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου και ενημέρωσης Δ.Ζαφείρη

Δηλώνω απλώς πως θα είμαι «Δήμαρχος γειτονιάς» και πως πιστεύω στη στενή σχέση με τον πολίτη.

“ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ” ΔΗΛΩΝΕΙ , Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο Δημήτρης Ζαφείρης, είναι ένας νέος άνθρωπος, με όραμα για τον τόπο του. Είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν υποχρέωσή τους τη συμμετοχή στα κοινά και την προσωπική προσπάθεια του καθενός μας για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, για να έρθει η ανάπτυξη στο Δήμο.
Ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού << ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ>> έχουμε όρεξη για δουλειά και όραμα για τον Δήμο μας καθώς και το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία.Δηλώνω απλώς πως θα είναι «Δήμαρχος γειτονιάς» και πως πιστεύω στη στενή σχέση με τον πολίτη.
Μαζί με τους πολίτες θέλω  να κάνουμε το Δήμο μας, φιλικό, με λύσεις σχεδιασμένες από τη βάση, από όλους εμάς, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο! Θέλω να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για να χτίσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, αλλά ταυτόχρονα, να αποκαταστήσουμε και τη σχέση εμπιστοσύνης του Δημότη προς το Δήμο. Να οργανώσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα.  Ένα Δήμο που μπορεί να παράγει έργο, να αποδίδει οφέλη στο δημότη, στον κάθε πολίτη χωριστά.  Ένα Δήμο για να λειτουργεί μονάχα για το συμφέρον του τόπου μας και των συνδημοτών μας. Για την επίλυση, όσο γίνεται, περισσότερων προβλημάτων. Για την εξυπηρέτηση του πολίτη, που η λύση του προβλήματός του δεν θα είναι χάρη προς τον Δήμαρχο,  δεν θα είναι ρουσφέτι, αλλά υποχρέωση προς τον πολίτη. Έχουμε ένα στόχο, ένα σκοπό να κάνουμε τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού μας ανθρώπινο, λειτουργικό, πολιτισμένο, σύγχρονο. Ένα Δήμο φιλικό στον πολίτη.
Έχω την εμπειρία και τη γνώση. Οι συνεργάτες μου τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και την ορμή.  Έχουμε την αποφασιστικότητα και την τόλμη  να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές.  Έχουμε επεξεργασμένο σχέδιο, πρόγραμμα, με βάση τις ανάγκες του Δήμου, έχοντας λάβει υπόψιν τις διαρθρωτικές αλλαγές που έρχονται με τον “Καλλικράτη”. 
Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε μία ημέρα. 
Θα δώσουμε βάρος και  προτεραιότητα στα προβλήματα της καθημερινότητας. Να κάνουμε καλύτερη τη κάθε μέρα του δημότη.
Είμαστε μαζί  με τους δημότες μας σε ένα κοινό αγώνα, συμμετέχουμε στην ίδια προσπάθεια, είμαστε συνεργάτες για να γυρίσουμε σελίδα στα τοπικά πράγματα. Να αλλάξουμε συμπεριφορές, αντιλήψεις, πρακτικές, να αλλάξουμε τη λειτουργία του Δήμου. Να αλλάξουμε ό,τι μας στενοχωρεί και μας θυμώνει στην καθημερινότητά μας. Αυτή, λοιπόν, η θέση θέλουμε να έχει και θα έχει τον πρώτο ρόλο τον πρώτο λόγο  ο δημότης την επόμενη μέρα στον Δήμο.
Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου είναι μείζον ζήτημα για εμάς. Θέλουμε τους εργαζόμενους συνεργάτες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς στο χώρο τους. Θέλουμε εργαζόμενους με δικαιώματα, αλλά και με υποχρεώσεις, ώστε να είναι παραγωγικοί, αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κάθε δημότη χωριστά.  
Καλώ τους δημότες να ψηφίσουν, στέλνοντας παντού το δικό τους μήνυμα. Η ψήφος του κάθε δημότη χωριστά έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Ο κάθε δημότης έχει δικαίωμα και υποχρέωση να επιλέξει ο ίδιος το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους  για τα επόμενα 5 χρόνια, εκτός αν αυτή την επιλογή θελήσει να την αφήσει σε άλλους  Συμμετέχω, παρεμβαίνω, ανατρέπω, αλλάζω, δημιουργώ. Είναι στο χέρι του δημότη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η αποχή εξυπηρετεί τους λίγους... 
Επιλέγουμε τον ανοικτό δήμο.  Διαφάνεια από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη μέρα. Ανοίγω τις πόρτες του Δημαρχείου. Από την πρώτη μέρα ο δημότης θα νιώσει το Δήμο σπίτι του. Μπαίνει τέλος σε αλαζονικές συμπεριφορές, ευκαιριακές διαδρομές, παλαιοκομματικές πρακτικές και προσωπικές στρατηγικές.
Θα Δημιουργήσουμε γραφείο καθημερινότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και θα ενημερώνουμε τον δημότη , αν και πότε μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Η παράταξή μας είναι ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα. Είμαστε ο συνδυασμός, που δεν έχει χρίσμα, ή στήριξη από κόμματα.  Είμαστε μια παράταξη με πλατιά σύνθεση και αντιπροσωπευτική παρουσία, που δουλεύει συλλογικά,  δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για ευρύτερες συνεργασίες.
Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού  έχει ενεργούς πολίτες,  σκεπτόμενους, ανήσυχους πολίτες,  που αποφασίζουν  οι ίδιοι για τις τύχες τους και όχι κάποιοι άλλοι.  Είμαστε μια παράταξη με αναφορά στην κοινωνία και  στον δημότη,  που δεν θέλει οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να αποτελούν ευκαιρία καταμέτρησης κομματικών συσχετισμών και εκλογικών ποσοστών με επιλογές προσώπων, που δεν έχουν ούτε γνώσεις, ούτε εμπειρίες, ούτε να επιδείξουν κάποιο έργο, κάποια διαδρομή στο τόπο μας. Λέω, λοιπόν, στους συμπολίτες μου, ότι η διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων, δεν μπορεί να παραμένει καθηλωμένη σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών. Η κοινωνία ζητάει να κινείται προς τα εμπρός. Η σκέψη, ο λόγος μας, ιδιαίτερα οι πράξεις μας, πρέπει να βλέπουν μπροστά! 
Οι δημότες θέλουν, μια ικανή διοίκηση που να παράγει έργο, Χρειάζεται Δήμαρχο με γνώσεις και εμπειρία στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, με ήθος και αρετή. Η Βόρεια Πιερία χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή, που να έχει το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας και όχι το χρίσμα ενός κόμματος.
Το ψηφοδέλτιό μας συγκεντρώνει τις  ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις του Δήμου, από όλες τις γειτονιές, τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια, σεβασμός είναι τα στοιχεία εκείνα που πιστεύω ότι διακρίνουν τους συνεργάτες μου. Επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένοι άνθρωποι, πρόθυμοι να προσφέρουν ασφαλώς  και με φιλοδοξίες, ενταγμένες όμως στο κοινωνικό σύνολο, που σκέφτονται αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά. Άλλωστε αυτοί είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας! Η Αυτοδιοίκηση, είναι θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Πεποίθησή μου είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ περισσότερο κοντά στην κοινωνία των πολιτών παρά στα κόμματα και το κράτος.  Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το στελεχιακό δυναμικό που απαρτίζει την παράταξή μας
Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε καθαρές ρήξεις με το χθες, να ανατρέψουμε  το παλιό και φθαρμένο, τις κατεστημένες λογικές, που έχουν να κάνουν με τη νομή της εξουσίας και τη διανομή θέσεων να αναδείξουμε τον Δήμο μας.  Να υλοποιήσουμε σχέδια μέσα από ένα νέο παραγωγικό καινοτόμο και μεταρρυθμιστικό έργο που ανοίγει καινούργιες προοπτικές για το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, που εξισορροπεί το όραμα για το μέλλον με το ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα, με νέες ιδέες, καθαρές προτάσεις, τολμηρές πολιτικές.