Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για το Ευρωτελεσίγραφο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Για το Ευρωτελεσίγραφο
Το τελεσίγραφο του Euro-group, το οποίο θα οδηγούσε οποιαδήποτε, αξιοπρεπή έστω, κυβέρνηση να απαντήσει ένα καθαρό «όχι», διαλύει για μια ακόμη φορά
τις αυταπάτες της συγκυβερνητικής προπαγάνδας περί τέλους των μνημονίων και εξόδου από την κρίση.
Επιπλέον, αποκαλύπτει τη συμπεριφορά και τον τρόπο «διαπραγμάτευσης» της ευρωπαϊκής, αντιδραστικής δεξιάς, απέναντι ακόμη και σε μια «δική της» κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι τα μνημόνια, ασχέτως του πως θα ονομάζονται, θα συνεχιστούν. Αφενός, ως μέσα προώθησης των βίαιων αναδιαρθρώσεων της ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της φτωχοποίησης, της ενδημικής ανεργίας, της υποτίμησης των αξιών και εν τέλει της κοινωνικής διάλυσης. Αφετέρου, ως εργαλεία ελέγχου της κοινωνίας μας συνολικά και περιορισμού της εθνικής ανεξαρτησίας.
Απέναντι και σε αυτήν την εξέλιξη, στην οποία οι κυβερνητικοί εταίροι και οι μνημονιακοί συνένοχοι προφανώς θα πειθαρχήσουν, θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να ορθώσει την αδιαπραγμάτευτη αντίθεσή του.

Οι αριστερές και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουμε να συντονιστούμε σε μια μετωπική αντίσταση για την ακύρωση του τύπου και της ουσίας της μνημονικής πολιτικής, να επεξεργαστούμε και να καταθέσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση για το λαό. Ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής επαναθεμελίωσης, με επαρκώς τεκμηριωμένη επεξεργασία όλων των σεναρίων, ακόμη και αυτό της εξόδου από το ευρώ. Ένα σχέδιο που θα μας φέρει σε ρήξη με τους γραφειοκράτες της Ε.Ε. και την νομενκλατούρα της Ευρωζώνης και που θα αποτελέσει ουσιαστική απάντηση στα ταπεινωτικά για την εθνική και λαϊκή κυριαρχία τελεσίγραφα και απαρχή της απαραίτητης αλλαγής πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.