Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Περιοδεία της Νιόβης Παυλίδου στο Κιλκίς

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Δύο από τα πλέον ονομαστά οινοποιεία του Κιλκίς, το Κτήμα Τάτση και του Αιδαρίνη, επισκέφθηκε, σήμερα, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου στο πλαίσιο της περιοδείας της στο Νομό Κιλκίς. Οι υπεύθυνοι των οινοποιείων εξήγησαν
στην κα Παυλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς έχει πέσει σημαντικά η κατανάλωση κρασιού. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν, ότι αναγκάζονται να διαθέσουν ακόμη και χύμα κρασί στην αγορά.
Η Νιόβη Παυλίδου, από την πλευρά της, επισήμανε ότι “θα πρέπει να αναζητήσουμε νέα εμπορικά δίκτυα που θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε καινούργιους δρόμους διείσδυσης σε μεγάλες και καινούργιες διεθνείς αγορές ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του κλάδου και η περαιτέρω ανάπτυξή της”.
Στη συνέχεια η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία του Γ. Λύκα, μία εταιρία που αποτελεί παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μία μικρή γαλακτοβιομηχανία με 50 εργαζόμενους που προμηθεύει με τυρί, κασέρι, αριάνι και γάλα κακάο την Κεντρική Μακεδονία και η οποία κατάφερε, σε περίοδο κρίσης, να αποφύγει πλήρως τον δανεισμό. Έτσι, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά, ο ιδιοκτήτης της δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της επιχείρησης και των δραστηριοτήτων του.
Αμέσως μετά, η κα Παυλίδου βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, που φέρει το όνομα “Αλέξανδρος”. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο και πεντακάθαρο Κέντρο Υγείας το οποίο έχει καταφέρει να προσελκύει ασθενείς ακόμη και από τη γειτονική ΠΓΔΜ. Τέλος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του Κιλκίς όπου ο πρόεδρος, αφού την ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα ανακύψουν με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια.

Η επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες Μπροστά” υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης ώστε να καταφέρουν οι επιχειρηματίες να λειτουργήσουν στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αργά το μεσημέρι η κα Παυλίδου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.