Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΟΒΗΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Με αφορμή, τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ημέρα σαν τη σημερινή, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά για κριτική ανασκόπηση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και όλη η χώρα , πλουσιότατη κάποτε σε υδάτινους πόρους, βιώνει, εδώ και δεκαετίες, μια διαρκή πορεία απομείωσης και υποβάθμισής τους.
Η απουσία στρατηγικής για τη βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων όπως και των κοινωνικών και οικονομικών ανταγωνισμών, οδήγησε τον υδάτινο πλούτο της περιφέρειας σε οριακό σημείο.
Μάρτυρες ενός παρελθόντος αδιαφάνειας και αδιαφορίας είναι τα “κουφάρια” της Κορώνειας και της Δοϊράνης, τα “λείψανα” του Ανθεμούντα και του Αξιού αλλά και η ποιότητα των νερών του Θερμαϊκού.

Η αντιστροφή αυτής της πορείας και η επανάκτηση των περιβαλλοντικών απωλειών αλλά και της κρίσιμης υδάτινης ποιότητας-ποσότητας, η οποία θα υποστηρίζει την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, είναι βασική μας προτεραιότητα. Η εφαρμογή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αξιόπιστοι φορείς διαχείρισης, η ευαισθησία και η ενεργοποίηση των πολιτών είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη του παραπάνω στόχου”.