Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Περιοδεία της Νιόβης Παυλίδου στη Χαλάστρα, τα Κύμινα και τη Γέφυρα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 Τα τεράστια προβλήματα των ορυζοπαραγωγών της Χαλάστρας παρουσίασαν σήμερα, στην επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου, τα μέλη του Αγροτικού
Συνεταιρισμού Χαλάστρας. Συγκεκριμένα, της ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές καθώς, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα της εξήγησαν το σοβαρό πρόβλημα που έχουν λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου επεσήμανε ότι “μόνο με τη βελτίωση της ποιότητας και τη δημιουργία προϊόντων “ονομασίας προέλευσης” θα μπορέσουν να στοχεύσουν σε μεγαλύτερες αγορές που θα τους διασφαλίσουν και σημαντικό οικονομικό όφελος”.
Στη συνέχεια η υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό “Πολίτες Μπροστά” επισκέφθηκε μονάδα παραγωγής και τυποποίησης μελιού στα Κύμινα, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου. Οι υπεύθυνοι της μονάδας τόνισαν ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της ποιότητας του μελιού στην αγορά, ώστε να αναδεικνύονται τα ποιοτικά προϊόντα.
Η κα Παυλίδου υπογράμμισε ότι “η χώρα μας διακρίνεται για την ποιότητα του μελιού της, το οποίο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σημαντικών εξαγωγών”.
Τέλος η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” επισκέφθηκε το διαδημοτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Γέφυρα, όπου ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται την περίοδο αυτή. Η ίδια τόνισε ότι “η κατάρτιση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση της παραγωγικότητας της περιφέρειας”.