Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μέσα από την 36th International Fair of Tourism στη Σερβία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου: «Στόχος μας είναι ο τόπος μας να αναδειχθεί μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών για δωδεκάμηνο τουρισμό και ο τουρισμός να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης για την Πιερία»


Στην 36th International Fair of Tourism στο Βελιγράδι της Σερβίας συμμετείχε για μια ακόμη φορά  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής και την προώθηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Η 36η Διεθνής τουριστική έκθεση, μια από τις πιο σημαντικές διεθνής τουριστικές διοργανώσεις, άνοιξε τις πύλες της στις 27 Φεβρουαρίου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εναρμόνισε την προβολή του τουριστικού προϊόντος της, με την ανάδειξη της Πιερίας, ως τον ιδανικό 12μηνο πολυθεματικό τουριστικό προορισμό, μέσα στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του εκθεσιακού χώρου του Ε.Ο.Τ.

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δήλωσε πως «στόχος μας είναι ο τόπος μας να αναδειχθεί μεταξύ των πιο ελκυστικών προορισμών για δωδεκάμηνο τουρισμό και ο τουρισμός να αποτελέσει το όχημα της ανάπτυξης για την Πιερία. Η Πιερία με τα στοιχεία που διαθέτει έχει τη δυναμική να καλύψει κάθε απαίτηση και να καταχωρηθεί στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η υφυπουργός Τουρισμού της Σερβίας και όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας οι οποίοι συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των φορέων τουρισμού. Ο χώρος της Π.Κ.Μ. μέσα στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. διατέθηκε για μια ακόμα φορά σε όλους τους τοπικούς φορείς τουρισμού του Νομού μας για να προβληθούν και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες τουρισμού της Σερβίας. Δυναμική παρουσία είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας που, εκτός από τη διανομή των πολυποίκιλων εντύπων τους, έκαναν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους του τουρισμού της Σερβίας. Επίσης συμμετοχή είχαν και μεμονωμένοι εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων, ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών πρακτόρων, κτλ.

Στη φετινή Έκθεση έλαβαν μέρος 1000 εκθέτες από 53 χώρες σε 6 αίθουσες, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν η Αργεντινή, η Αλγερία, η Ινδία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αμπού Ντάμπι και το Ιράν. Ο αριθμός των επισκεπτών καθώς επίσης και η ανταπόκριση των ανθρώπων του Τουρισμού ήταν πολύ μεγάλος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτελεί τον κύριο προορισμό των Σέρβων τουριστών. Όχι τυχαία λοιπόν η ετήσια Έκθεση του Βελιγραδίου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς σ' αυτήν παρουσιάζονται διεθνείς και κρατικοί τουριστικοί οργανισμοί, πρακτορεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες, αλυσίδες ξενοδοχείων, προβάλλονται τουριστικοί προορισμοί, αξιοθέατα, mountain resorts, sea spas, αεροπορικές εταιρείες και πολλοί άλλοι.


Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού, κ. Μίλτος Νικολάου που στη διάρκεια της έκθεσης είχε εποικοδομητικές επαφές με Σέρβους τουριστικούς πράκτορες για την ανάδειξη των δυνατών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, την  ενίσχυση της προβολής και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων τουριστών στην Πιερία ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.