Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 6 το απόγευμα ομιλία με θέμα:
"ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"
Με ομιλητές τις παθολόγους Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα, την Μαρία-Μυρτώ Γρίβα και τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτη Λογγινίδη
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου της Κατερίνης "Εκάβη" - 7ης Μεραρχίας 3
ΕΜΒΟΛΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Τα εμβόλια θεωρούνται από την πλειοψηφία των ιατρών ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που οδήγησαν σε μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας από λοιμώδη νοσήματα παγκοσμίως.
Η ενημέρωση για τα εμβόλια, για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, εστιάζει στα οφέλη, χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στις όποιες παρενέργειες, άμεσες ή μακροπρόθεσμες.
Σε αντίθεση με τα φάρμακα, που χορηγούνται σε ήδη πάσχοντες, τα εμβόλια χορηγούνται σε υγιή άτομα. Προκειμένου να παρέχουν την όποια προστατευτική δράση, διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι και αυτά όπως και οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική παρέμβαση μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα συμβάματα.
• Ποιοι είναι οι μηχανισμοί δράσης των εμβολίων;
• Ποιες είναι οι συνηθέστερες παρενέργειες και ποια η σοβαρότητά τους;
• Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ουσίες που περιέχουν τα εμβόλια και ποιες θεωρούνται τοξικές;
• Είναι νομικά βάσιμο, το εμβολιαστικό στάτους ενός μαθητή να αποτελεί κριτήριο για την πρόσβαση στην εκπαίδευση;
• Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στην χώρα μας;
Στην ομιλία που ακολουθεί:
• Η παθολόγος Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα και η παθολόγος Μαρία-Μυρτώ Γρίβα θα προσεγγίσουν τους προβληματισμούς και τα βιβλιογραφικά δεδομένα, γύρω από το θέμα των εμβολιασμών. Και
• Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτης Λογγινίδης θα μιλήσει για το νομικό πλαίσιο στην χώρα μας, αποσαφηνίζοντας το ποια η σχέση μιας επιλογής για την υγεία μας με το δικαίωμα εγγραφής ή όχι των μαθητών στα σχολεία.
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"
Οι επιλογές μας επηρεάζουν την εξέλιξη του πλανήτη μας!