Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Έμπρακτη στήριξη με πράξεις...από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιλίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
Με χαμόγελα έφυγαν οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ «Αμπρέλα» από το Ίλιον έπειτα από
Επίσκεψη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, αφού παρέλαβαν  μεγάλη ποσότητα
ρούχων τα οποία θα διατεθούν σε 300 δοκιμαζόμενες οικογένειες.



300 οικογένειες
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Ίλιον εξασφάλισε ρούχα για την "Αμπρέλα"





Η «Αμπρέλα» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία, που ιδρύθηκε στην Αθήνα (Πίνδου 24, Πατήσια) πριν από οχτώ περίπου μήνες με σκοπό την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων, των μεταναστών καθώς και των οικογενειών τους στην Ελλάδα. Εξυπηρετώντας πάνω από 300 οικογένειες μηνιαίως, ο εν λόγω φορέας φροντίζει για την εξασφάλιση ρούχων και τροφίμων, ενώ παράλληλα στηρίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αλλά και τον επαγγελματισμό τους προσανατολισμό με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.


Το έργο της
Γέμισαν ένα φορτηγό ρούχα...από το Ίλιον
Επιπλέον, οργανώνει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε εξαιρετική ανάγκη, ενώ προσφέρει και νομική και συμβουλευτική υποστήριξη, όπου αυτό είναι εφικτό. 
Συγκεκριμένα, διασφαλίζει νομικά τα μέλη της μέσα από τη γνωριμία με τις επίσημες κρατικές δομές, τη γνώση των νόμων, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τους προκειμένου να προωθηθεί η ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, η «Αμπρέλα» σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων, προωθεί την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες και πρόσφυγες με τη βοήθεια εθελοντών δασκάλων, ενώ οργανώνει και πολιτιστικές δραστηριότητες με στόχο την προαγωγή της στο ευρύ κοινό αλλά και τη συγκέντρωση εσόδων υπέρ των 
αναγκών των μελών τους.





Ανταλλαγή απόψεων
Ανταλλάζοντας απόψεις....

Ο υπεύθυνος της ΜΚΟ, Έλβις Κέννεθ, η υπεύθυνη επικοινωνίας Μαριάνα Κουαλ, ενημέρωσαν για το έργο της «Αμπρέλα», τον τρόπο λειτουργίας της, τις δράσεις αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εξεύρεση ρούχων και τροφίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες των 300 περίπου οικογενειών που εξυπηρετούν μηνιαίως.
Από την άλλη πλευρά , η κοινωνική λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιλίου, Σοφία Τσεφερίδη, παρουσίασε λεπτομερώς τη δράση του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας Ιλίου» καθώς και του Παντοπωλείου συγκεκριμένα, μιλώντας για το συνολικό έργο μέχρι σήμερα υπέρ των ευπαθών ομάδων του δήμου.
Τέλος σημειώνεται πως η «Αμπρέλα» απασχολεί 11 εθελοντές, που προσπαθούν καθημερινά για τη βελτίωση της ζωής των μεταναστών στην Ελλάδα με πολλή αγάπη και όρεξη, κάτι που εύκολα διακρίνεται από μια ολιγόλεπτη κουβέντα μαζί τους.