Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Προσφυγή κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για παραχώρηση δασικής έκτασης στην εκκλησία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
Προσφυγή – αναφορά κατά της 27/14  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία η δημοτική αρχή  παραχώρησε δωρεάν κατά πλήρη κυριότητα αγροτεμάχιο εμβαδού 6.183,00 τ.μ. της κτηματικής περιφέρειας Χράνης στον Ι.Ν.  Αγίας Ειρήνης Ν. Χράνης
Πιερίας εντός του οποίου είναι κτισμένη η εκκλησία της Παναγίας,  κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος (αρ. Πρωτ.1121/2014).

Με την προσφυγή του επικαλείται ότι η απόφαση δεν έχει την ειδική αιτιολογία που προβλέπει ο νόμος ενώ από πουθενά δεν προκύπτει η εκπλήρωση σπουδαίου κοινωφελούς σκοπού που επιτυγχάνεται με την παραχώρηση του ως άνω αγροτεμαχίου στην εκκλησία  που να συνδέεται μάλιστα με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, σπουδαίος σκοπός  που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την δωρεάν παραχώρηση κυριότητας δημοτικής έκτασης.

Εκτός αυτού επικαλείται το γεγονός ότι ο εισηγητής είχε άγνοια της συγκεκριμένης έκτασης, ότι η έκταση δεν είναι αγροτεμάχιο αλλά το μεγαλύτερο μέρος της είναι δασική έκταση με αιωνόβιες βελανιδιές, ότι θα μπορούσε να παραχωρηθεί μικρότερη έκταση ίση με το εμβαδόν του παρεκκλησίου και του αύλειου χώρου του και σε κάθε περίπτωση αυτή η απόφαση θα αποτελούσε προηγούμενο για την παραχώρηση και άλλων εκτάσεων για τα εκατοντάδες παρεκκλήσια του Δήμου.

Σημειώνουμε επίσης ότι αυτή η έκταση δεν εξυπηρετούσε επ ουδενί λατρευτικές ανάγκες δεδομένου ότι μιλάμε για μικρό παρεκκλήσι στην Π. Χράνη όπου είναι εγκαταλειμμένος Οικισμός.

Με την παραπάνω προσφυγή μας επιδιώκουμε την νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, την αποφυγή προεκλογικών χαριστικών πράξεων, την προστασία των δασικών εκτάσεων δεχόμενοι παράλληλα ότι η εκκλησία θα μπορούσε να αρκεστεί στην έκταση που καταλαμβάνει το κτίριο και η αυλή του παρεκκλησίου.

Αξιόπιστες  εκ των υστέρων πληροφορίες που μιλάνε για παραχώρηση και μέρους ιδιωτικής έκτασης με αυτή την απόφαση, αν αληθεύουν,  αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία χειρίζονται τόσο σοβαρά θέμα η δημοτική μας αρχή αλλά και την υπεύθυνη στάση μας που δεν υποκύπτουμε σε προεκλογικές σειρήνες.
Για την Ιστορία η απόφαση καταψηφίστηκε και από τους Μηλιώτη Νίκο, Καραφουλίδη Χρήστο και Κοκκαβίδη Γιώργο.

Κατερίνη 5/2/2014
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης