Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η Τιμοσένκο ελεύθερη, ο Γιανουκόβιτς άφαντος! Φόβοι διαμελισμού στην Ουκρανία – Αμετακίνητοι από την πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλωτές

- Η Βουλή ψήφισε υπέρ της αποφυλάκισης της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο 
- Διαψεύδει η κόρη της πως βγήκε ήδη από τη φυλακή - Τις επόμενες ώρες θα αφεθεί ελεύθερη
- Εξαφανισμένος ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς – Άλλοι λένε πως είναι στο Χάρκοβο κι άλλοι στην Κριμαία
- Δεν αναγνωρίζουν την νέα Βουλή μέλη των περιφερειών στην ανατολική Ουκρανία 
- Υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών το Κίεβο
- Σκοπιές έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ελεύθερη μετά από σχεδόν τρία χρόνια είναι ξανά από το μεσημέρι του Σαββάτου η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. Η Βουλή ψήφισε υπέρ της αποφυλάκισής της και στη συνέχεια, στενή συνεργάτης της δήλωσε στο Associated Press πως αποφυλακίστηκε. 
Αυτό υποστήριξε η Νατάσα Λίσοβα, αλλά η κόρη της Τιμοσένκο, Ευγενία, διέψευσε πως η μητέρα της έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη. Όμως αυτό θα γίνει τις επόμενες ώρες. 

Νωρίτερα, η ουκρανική Βουλή ενέκρινε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποφυλάκιση της μητέρας της- χωρίς να απαιτείται η έγκριση του προέδρου. 

Η Βουλή υιοθέτησε ψήφισμα που προβλέπει την «άμεση» αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο.
Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Τους τελευταίους μήνες, η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας νοσηλευόταν φρουρούμενη στο νοσοκομείο του Χάρκοβο.

Και ενώ η Γιούλια Τιμοσένκο είναι ξανά ελεύθερη μετά τον Αύγουστο του 2011, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει εξασφανισμένος από προσώπου γης! 

Κανείς δεν έχει δει τον Ουκρανό πρόεδρο μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με την αντιπολίτευση την Παρασκευή για πρόωρες εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Η αντιπολίτευση νωρίτερα υποστήριξε πως ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την Ουκρανία. Στενή του συνεργάτης υποστήριξε πως είναι στο Χάρκοβο (ανατολικά, όπου ο πυρήνας των υποστηρικτών του είναι ακόμη ισχυρός), άλλος συνεργάτης του πως παραμένει στη χώρα, αλλά δε μπορεί να πει που.



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

newsit.gr