Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αιχμές Δ. Λακασά κατά Τσαυτάρη για τη Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Ανεπαρκή τα 67 στρέμματα του ΕΘΙΑΓΕ που παραχωρεί το υπουργείο Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας. Τι ζητάει από τον Αθ.Τσαυτάρη ο Δ.Λακασάς
της Άννης Καρολίδου

Να αποδείξει το ενδιαφέρον του για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο πρόεδρος της ΑΖΚ και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Λακασάς. 
Ο κ. Λακασάς ήταν πολύ σαφής σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Συνδέσμου.  «Επισκεφθήκαμε την έκταση που προτίθεται να μας παραχωρήσει από το ΕΘΙΑΓΕ ο κ. Τσαυτάρης. Είναι τελείως ακατάλληλη και δεν θα τη δεχθούμε. Τα 67 στρέμματα είναι πολύ λίγα για τις αναπτύξεις που θέλουμε, ενώ οι δύο αποθήκες που υπάρχουν είναι ρημαγμένες, απολύτως ακατάλληλες, δεν επιδέχονται επιδιόρθωσης ενώ δεν έχουν και συντελεστή δόμησης», είπε ο πρόεδρος της Ζώνης Καινοτομίας και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να μας παραχωρηθούν τα 200 στρέμματα που αρχικά ζητήσαμε και τα οποία  βρίσκονται σε κατάλληλο, παρακείμενο, σημείο. Είναι σταροχώραφα και δεν αποτελούν αγρούς με σπάνιους σπόρους, όπως λέχθηκε. Εάν ο υπουργός δεν θελήσει να βοηθήσει, για να δημιουργηθεί επιτέλους ο πρώτος θύλακας της Ζώνης Καινοτομίας, θα αναγκασθούμε να ζητήσουμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού».


http://www.voria.gr