Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής μέσα από τον Κορυδαλλό - ΒΙΝΤΕΟ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Χρυσή Αυγή
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος παραχώρησε συνέντευξη μέσα από τα κελιά της Τιμής, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος".



Ολόκληρη η συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη
Τριανταφυλλόπουλος: Καλησπέρα

Ν. Μιχαλολιάκος: Καλησπέρα
Τριανταφυλλόπουλος: Από τη φυλακή τώρα ε;

Ν. Μιχαλολιάκος: Βεβαίως, από τας φυλακάς Κορυδαλλού.
Τριανταφυλλόπουλος: Έχουμε πρόεδρο απ΄ την φυλακή..

Ν. Μιχαλολιάκος: Και έχετε και 6 Βουλευτές, και μάλλον όπως θέλουν μάλλον και 18 Βουλευτές   στη φυλακή.
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, Πρόεδρε, το θέμα είναι τώρα ότι σας αποκαλούν πρόεδρο εγκληματικής οργάνωσης …

Ν. Μιχαλολιάκος: Το θέμα είναι ότι για να είμαστε εγκληματική οργάνωση πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο. Εδώ μέχρι στιγμής έχουν αποφασίσει κάποιοι άνθρωπο, οι οποίοι έχουν φτιάξει κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις. Συνεδριάσανε σε κάποια σκοτεινά υπόγεια, εκεί στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου φτιάχνουν διάφορα σχέδια όχι μόνο εναντίον ημών, και μάλιστα απ΄ότι ξέρω από συνεργάτη του πρωθυπουργού, το σχέδιο ήταν να μην είμαστε μόνο εμείς εγκληματική οργάνωση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον ήθελαν να τον συνδέσουν με τις Σκουριές αλλά δεν τους πέρασε.
Τριανταφυλλόπουλος: Μάλιστα. Τώρα, είναι ποτέ δυνατόν να θέλουν μέσα σε γραφεία να μαγειρεύουν, να δημιουργούν μια τέτοια κατάσταση όταν είναι γνωστό ότι μια τέτοια ιστορία, μια τέτοια περιπέτεια ουσιαστικά ηρωοποιεί τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης».

Ν. Μιχαλολιάκος: Κε Τριανταφυλλόπουλε δεν το έκαναν κρυφά. Βγήκαν την προηγούμενη ημέρα και είπανε, επακριβώς, τα είπε ο Κουβαράς, βάσει πληροφοριών από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Βορίδη ότι θα γίνουν εγκληματική οργάνωση και ότι θα βάλουμε όλους τους βουλευτές φυλακή, αυτό ήταν το σχέδιο. Δεν το έκρυψαν.
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, βεβαίως, αυτό δεν έγινε στα καλά καθούμενα, είχατε δώσει πολλές αφορμές.

Ν. Μιχαλολιάκος: Κοιτάξτε, επειδή υπάρχει μια παραπληροφόρηση, η οποία είναι έργο της δικαιοσύνης,. Η δικαιοσύνη τα είχε όλα αυτά τα στοιχεία. Κινήθηκε μετά από την αναφορά Δένδια, μέσα στην οποία υπήρχαν σημεία και τέρατα.
Τριανταφυλλόπουλος: Ωραία, να ρωτήσω εγώ κάτι;

Ν. Μιχαλολιάκος: Βεβαίως.
Τριανταφυλλόπουλος: Νομίζω ότι όλες οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν αν υπάρχει η καλή προαίρεση.  Τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  είχαν κατά καιρούς κάνει  εγκληματικές πράξεις, όπως  ο γνωστός Περίανδρος έξω από τη Σχολή Ευελπίδων, οι ομάδες αυτές που είχατε παραστρατιωτικού τύπου οι οποίες…

Ν. Μιχαλολιάκος: Μου επιτρέπετε;
Τριανταφυλλόπουλος: Μισό λεπτό να ολοκληρώσω.

Ν. Μιχαλολιάκος: Όχι, είναι πολύ σημαντικό. Μπορείτε να δώσετε την δικογραφία μας στον οποιονδήποτε ποινικολόγο, στον οποιονδήποτε δικαστικό, να σας πει  γι αυτήν τη δικογραφία.
Τριανταφυλλόπουλος:  Μας έχουν πει ότι το κατηγορητήριο είναι έωλο και είναι αστήριχτο.  Όντως, το λένε αυτό οι ποινικολόγοι, εκείνο όμως το οποίο ενδιαφέρει εμένα είναι το πολιτικό κομμάτι του πράγματος, δηλαδή εκείνο το ανελέητο κυνηγητό.  Στους μετανάστες και στους φουκαράδες αυτούς που κυκλοφορούν στους δρόμους, στις λαϊκές αγορές , τα αναποδογυρίσματα των πάγκων, οι σφαλιάρες, οι μπουνιές, οι κουρεμένοι σβέρκοι, τα μπράτσα, η στρατιωτικού  τύπου εμφάνιση…

Ν. Μιχαλολιάκος:  Εμείς σαν κόμμα, ακόμη κι από τη θέση που βρίσκομαι τώρα, σας λέω  ότι τα είχαμε καταδικάσει αυτά τα πράγματα, πέρα από την ηθική τους απαξία αν θέλετε, ότι δεν είχαν κανένα πολιτικό αντίκρισμα και επιπλέον, επί μία σειρά ετών συμβαίνουν εγκληματικές πράξεις ξένων κατά Ελλήνων και Ελλήνων κατά ξένων. Όλους αυτούς τους Έλληνες που έδρασαν κατά ξένων τους θεωρούν Χρυσαυγίτες. Μέχρι και έναν φούρναρη, ο οποίος είχε δέσει τον πακιστανό και ο οποίος ήταν γνωστό ότι ανήκε στο ΠΑΣΟΚ τον έβγαλαν ότι είναι χρυσαυγίτης.
Τριανταφυλλόπουλος: Εντάξει, έγιναν υπερβολές και από τις 2 πλευρές, αλλά ωστόσο η Χρυσή Αυγή είχε μια παρουσία – τώρα δεν ξέρω αν έχει καμφθεί η επιθετικότητά σας λόγω της προφυλάκισης -  αλλά υπήρχαν μέλη σας και βουλευτές σας οι οποίοι πήγαιναν στις λαϊκές αγορές, αναποδογύρισαν πάγκους, παρίσταναν τους αστυνομικούς, δηλαδή…

Ν. Μιχαλολιάκος: Δεν παρίσταναν τους αστυνομικούς, τα στοιχεία ζήτησαν.
Τριανταφυλλόπουλος: Τα στοιχεία δεν μπορεί να τα ζητάει ο πολίτης.
Ν. Μιχαλολιάκος: Εν πάση περιπτώσει, αν έγινε μια παράνομη πράξη βαθμού πλημμελήματος, να κριθεί από την Δικαιοσύνη. Ότι όμως αυτές οι παράνομες πράξεις όλες συνδέονται μεταξύ τους και ήταν σχέδιο μιας εγκληματικής οργανώσεως, αυτό είναι νομικά παράδοξο, δεν στέκει. Να σας θυμίσω κάποια πράγματα; Να σας θυμίσω τι έγραφαν οι εφημερίδες και τι έλεγαν τα κανάλια για εφοπλιστές οι οποίοι μας χρηματοδοτούν, για βρώμικο χρήμα κι όλα αυτά τα πράγματα; Έγινε έρευνα, δεν βρέθηκε τίποτε, είμαστε καθαροί. Αντιθέτως οι πράσινοι και οι γαλάζιοι με τις ΜΚΟ αποδεικνύεται ότι είναι κλέφτες. Κλοπές εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδότηση καμία, μόνο η κρατική.
Τριανταφυλλόπουλος: Από κει και πέρα, δεν υπάρχουν φίλοι του κόμματος  που χρηματοδότησαν;

Ν. Μιχαλολιάκος:  Όχι, υπήρχαν, προσφέρθηκαν κάποιοι, αλλά δεν δέχτηκα από κανέναν, γιατί δεν  ήθελα να είμαι υπό ομηρίαν, γιατί  όποιος πολιτικός παίρνει χρήματα από επιχειρηματία γίνεται δούλος, είναι σκλάβος των συμφερόντων του.
Τριανταφυλλόπουλος: Και τα γραφεία, οργάνωση, συναυλίες, το να τ΄άλλο, πού τα βρήκατε;

Ν. Μιχαλολιάκος: Όλα καθαρά και ξάστερα.
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, πού τα βρήκατε;

Ν. Μιχαλολιάκος: Από το υστέρημά μας. Κοιτάξτε να δείτε, η πολιτική έχει καταντήσει στην Ελλάδα να είναι μια υπόθεση από την οποία όλοι κονομάνε. Ε, λοιπόν εμείς δεν κονομούσαμε, δίναμε κι απ' το υστέρημά μας για να γίνονται αυτά τα πράγματα.
Τριανταφυλλόπουλος: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κόμματα ναζιστικού τύπου στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην  Αμερική δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, δηλαδή δεν θα έπαιρναν ποτέ τη νομιμότητα και την άδεια…

Ν. Μιχαλολιάκος: Εμείς κε Τριανταφυλλόπουλε δηλώνουμε Εθνικιστές. Πράγματι, πριν 30 και πλέον έτη είχα γράψει 2 άρθρα, τα οποία υμνούσαν τον Εθνικοσοσιαλισμό, την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού.  Όμως δεν υπάρχει ούτε μια φράση – και προκαλώ τον οποιονδήποτε – στην οποία να έλεγα ότι σωστά επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ότι εμείς σας Έλληνες στρατιώτες δεν θα αντιστεκόμασταν και επιτέλους αυτό το οποίο σήμερα γίνεται εις βάρος μας, αυτό το κυνήγι μαγισσών το πλήρωσε ακριβά ο Τόπος.
Τριανταφυλλόπουλος: Εντάξει, κι εσείς πληρώσατε ακριβά το γεγονός ότι τρέχατε πίσω από σβάστικες, Χίτλερ, Εθνικοσοσιαλισμούς και διάφορα τέτοια, έστω και πριν από 30 χρόνια.

Ν. Μιχαλολιάκος: Εμείς από το 1992, όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την πολιτική, δεν είχαμε καμία σβάστικα και λέγαμε ότι η ιδεολογία μας είναι ο Λαϊκός Εθνικισμός. Από κει και πέρα όμως να ποινικοποιούν έναν ολόκληρο κόσμο,  ένα ολόκληρο πολιτικό κόμμα και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς οι οποίοι ακολουθούν, θυμίζει δεκαετία του ΄50, Ψυχρό Πόλεμο και αντικομουνιστικό κράτος της δεξιάς, τότε που επί παλαιού Καραμανλή, του «δημοκράτη», σαπίζανε στο ξύλο όποιον διάβαζε την «Αυγή».
Τριανταφυλλόπουλος:  Και χειρότερα ακόμα, εκτοπίσεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις.

Ν. Μιχαλολιάκος: Και χειρότερα ακόμα. Τότε κυνηγούσαν αυτούς που διάβαζαν την «Αυγή», τώρα κυνηγούν εκείνους που διαβάζουν τη «Χρυσή Αυγή».
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, αλλά στην πρακτική σας και στην καθημερινότητά σας υμνούσατε τον Εθνικοσοσιαλισμό  και τον Χίτλερ και τους χουντικούς, οι οποίοι λέγατε ότι δεν άφησαν  χρέος, δεν έκαναν το ένα, δεν έκαναν το άλλο, κατέστρεψαν την πατρίδα…

Ν. Μιχαλολιάκος: Είμαστε μάλλον θετικοί προς αυτούς, δεν το αρνούμαι εν πάση περιπτώσει…
Τριανταφυλλόπουλος: Ποιους, αυτούς που πούλησαν την Κύπρο;

Ν. Μιχαλολιάκος: Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, ποιοι πούλησαν την Κύπρο, κάποιοι μπορεί να την πούλησαν εξ αμελείας, κάποιοι το κάνανε συνειδητά. Μην ξεχνάτε κε Τριανταφυλλόπουλε ότι ποτέ δεν άνοιξε ο φάκελος της Κύπρου, ποτέ δεν έγινε μία δημόσια δίκη για την Κύπρο για να μάθει ο Ελληνικός Λαός ποιοι είναι οι προδότες.
Τριανταφυλλόπουλος:  Δεν θα λύσουμε τις διαφορές μας τώρα γιατί γνωρίζετε ότι είμαι στην ακριβώς αντίπερα όχθη…

Ν. Μιχαλολιάκος:  Είστε κι εσείς στην αντίπερα όχθη, αλλά είμαι κι εγώ στην αντίπερα όχθη μέσα σε μια φυλακή και δεν μπορώ να μιλήσω, υπό την έννοια όχι ότι δεν μου επιτρέπετε εσείς, ότι αλλιώς θα είχα την ευχέρεια…
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που μιλάτε μέσα από την φυλακή.

Ν. Μιχαλολιάκος: Βεβαίως, είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω. Εγώ αρθρογραφώ στη εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», στην εφημερίδα «Εμπρός», γράφω στο internet, δεν σιωπώ, κραυγάζω, φωνάζω!
Τριανταφυλλόπουλος: Πόσον καιρό είστε τώρα μέσα;

Ν. Μιχαλολιάκος: Είμαστε 5 μήνες.
Τριανταφυλλόπουλος: Και για πείτε μου τις εντυπώσεις σας από τη φυλακή.

Ν. ΜιχαλολιάκοςΕίμαστε εδώ με ακμαίο το ηθικό, είμαστε εδώ για την Ιδεολογία μας και είμαστε Υπερήφανοι γι΄ αυτό, είμαστε θύματα μιας δίωξης του πολιτικού φρονήματος ξεκάθαρης και αυτό δεν μας φέρνει σε δύσκολη θέση.
Τριανταφυλλόπουλος: Η φυλακή έκαψε τουλάχιστον καθόλου τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδεολογίες και τάσεις;

Ν. Μιχαλολιάκος: Εγώ κε Τριανταφυλλόπουλε δηλώνω Εθνικιστής και αν ήμουν μια φορά Εθνικιστής πριν μπω στη φυλακή, τώρα είμαι δέκα!
Τριανταφυλλόπουλος: Δηλαδή ποιος είναι ο λόγος που τώρα αποστασιοποιείστε από ναζιστικά σύμβολα, Χίτλερ και διάφορους;

Ν. Μιχαλολιάκος: Δεν αποστασιοποιούμαι, δεν ήμουν ποτέ εκεί, αυτά ήταν άρθρα ιστορικού και ιδεολογικού περιεχομένου.
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, αλλά ήταν και τρελά εποχής έτσι;

Ν. Μιχαλολιάκος: Ενδεχομένως. Κοιτάξτε, κάποιοι σήμερα υμνούν και τιμούν τον Στάλιν. Εμείς δεν είμαστε σ΄αυτήν  τη φάση αυτήν τη στιγμή.
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι, αλλά φανάτιζαν όμως ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν το επίπεδο να καταλάβουν, να αντιληφθούν ότι μπορεί να γίνει και διάλογος…

Ν. Μιχαλολιάκος: Και έχουν το επίπεδο να ψηφίζουν; Διότι ένα από αυτά που μας επισυνάπτουν στο κατηγορητήριο είναι ότι με τις ομιλίες μας, - έχουν ποινικοποιήσει τις δημόσιες πολιτικές ομιλίες -  παρασύραμε τον κόσμο. Ε, αυτός ο ίδιος κόσμος όταν τους ψηφίζει είναι καλός. Όταν ψηφίζει την Χρυσή Αυγή είναι κακός. Ωραία δημοκρατία! Να την χαίρονται!
Τριανταφυλλόπουλος:  Πώς θα αντιμετωπίσετε την περίπτωση των εκλογών;

Ν. ΜιχαλολιάκοςΣτις εκλογές θα λάβουμε κανονικά μέρος, το Σύνταγμα είναι σαφέστατο ότι μας επιτρέπει και οτιδήποτε άλλο γίνει θα είναι εκτροπή του Πολιτεύματος, στην οποία θα αντισταθούμε με βάση το άρθρο 120. Κάποτε φώναζαν οι κομμουνιστές το 1-1-4. Τώρα θα φωνάζουμε εμείς το 120. Θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα.
Τριανταφυλλόπουλος: Έχετε ιδέα του τι συμβαίνει έξω;

Ν. Μιχαλολιάκος: Έχουμε ιδέα, γνωρίζουμε όλο και θερμότερη συμπαράσταση από όλο και περισσότερο κόσμο, έκαναν μεγάλο πολιτικό λάθος με την δίωξη της Χρυσής Αυγής, και εν τοιαύτη περιπτώσει, ακόμη και κάποιοι οι οποίοι έλεγαν ότι είμαστε μέρος του συστήματος διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Γιατί πώς είναι δυνατόν να είμαστε άνθρωποι του συστήματος και να είμαστε στη φυλακή; Είμαστε φυλακή όπως είναι φυλακή και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος εξαθλιώνεται οικονομικώς, ηθικώς, εθνικώς, ξεπουλιέται η Κύπρος τώρα μ΄ένα νέο σχέδιο Ανάν, γενικά διαλύεται η Πατρίδα.
Τριανταφυλλόπουλος: Με ποιους κάνετε παρέα στη φυλακή;

Ν. Μιχαλολιάκος: Με τους συγκατηγορούμενούς μου. Είμαστε σε έναν ειδικό χώρο κατά κάποιον τρόπο.
Τριανταφυλλόπουλος: Δεν είστε με τους υπόλοιπους VIP των φυλακών… Γιατί έχει πολύ κόσμο εκεί…

Ν. Μιχαλολιάκος: Δεν μας ήθελαν, ήταν πολύ τίμιοι και φοβήθηκαν φαίνεται μήπως τους επηρεάσουμε και γίνουν άτιμοι.
Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί, υπήρξε ένσταση από την πλευρά των κρατουμένων;

Ν. Μιχαλολιάκος: Ναι, έτσι έχω μάθει, δεν ξέρω κατά πόσον αληθεύει.
Τριανταφυλλόπουλος:  Ποιοι δεν σας ήθελαν π.χ.;

Ν. Μιχαλολιάκος:  Δεν το ξέρω αυτό το πράγμα. Ίσως να ήταν και επιλογή της φυλακής. Ίσως επειδή είμαστε εν ενεργεία Βουλευτές, δεν ξέρω. Πάντως να ξέρετε ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι και δεν έχουμε καμία ευνοϊκή μεταχείριση.
Τριανταφυλλόπουλος: Εάν σας κηρύξουν παράνομους θα αλλάξετε όνομα;

Ν. Μιχαλολιάκος:  Κοιτάξτε να δείτε, έχει ήδη ιδρυθεί ένα άλλο κόμμα, με τον τίτλο «Εθνική Αυγή», βγαίνουν διάφορα παπαγαλάκια του καθεστώτος και προσπαθούν να ρίξουν την καυτή πατάτα στα χέρια του Άρειου Πάγου και να πουν ότι αυτός πρέπει να μας θέσει εκτός νόμου κ.λ.π. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Χίλια ονόματα θα αλλάξουμε, χίλια κόμματα θα ιδρύσουμε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, είτε στη φυλακή, είτε έξω από τη φυλακή.
Τριανταφυλλόπουλος:  Έχετε δώσει εντολές η συμπεριφορά των συνεργατών σας και των υπόλοιπων στελεχών να είναι πιο ήπια απέναντι στον κόσμο, τους μετανάστες, και γενικά σε σχέση με την επιθετική πρακτική;

Ν. Μιχαλολιάκος: Οι εντολές μου παραμένουν ίδιες, - επιμένω  και μακάρι να είχα την ευχέρεια να ήμουν εκεί να σας πω παραδείγματα - δεν ήταν ποτέ να είναι παραβατική η συμπεριφορά, ήταν απλά να διατυπώσουμε κάποιες πολιτικές θέσεις, σε όλες μου τις ομιλίες δεν προέτρεψα ποτέ για καμία εγκληματική ενέργεια και εν τοιαύτη περιπτώσει όχι, δεν έχω, ή αν θέλετε να σας το πω διαφορετικά, δεν έχω ρίξει νερό στο κρασί μου, πίνω «άκρατον οίνον» και όσο πιο πολύ «άκρατον» τόσο πιο ωραία.
Τριανταφυλλόπουλος:  Σωστά, γιατί κάποτε που πετάξατε εκείνη την καρύδα παραλίγο να μου σκοτώσετε τον σκηνοθέτη μου μέσα στο στούντιο.



Ν. Μιχαλολιάκος: Κοιτάξτε, μιας και μου το θυμίσατε, ήταν εκεί και ο Κολλάτος στον οποίο έχω ζητήσει και συγνώμη. Όταν έπιασα την καρύδα κε Τριανταφυλλόπουλε είδα ότι ήταν πάρα πολύ βαριά και δεν την πέταξα πάνω του, την πέταξα μπροστά του στο ποτήρι.
Τριανταφυλλόπουλος: Να είστε καλά.

Ν. Μιχαλολιάκος: Να είστε καλά και να ξέρετε ότι δεν βάζω νερό στο κρασί μου.
Τριανταφυλλόπουλος: Το θυμάμαι αυτό που είπατε ότι δεν βάζετε νερό στο κρασί σας, αλλά στη ζωή μη λες ποτέ μεγάλη κουβέντα.

Ν. Μιχαλολιάκος: Βεβαίως, οπωσδήποτε ελπίζω υπερήφανα να αντιμετωπίζω τις πολιτικές διώξεις και γι αυτό αγωνίζομαι. Πάνω απ΄όλα να σώσω την Τιμή και την Υπερηφάνεια μου.
Τριανταφυλλόπουλος: Καλό σας βράδυ.

Ν. Μιχαλολιάκος: Να είστε καλά.