Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κατηγορούμενη για ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος διευθύντρια του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Μισθοί που έμεναν ανέγγιχτοι επί χρόνια και αγορές ακινήτων 1,2 εκατ. ευρώ διαπίστωσε το ΣΔΟΕ για πρώην διευθύντρια τμήματος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, η οποία διώκεται και για υπεραγορές υλικών

Για ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια κατηγορείται η 61χρονη πρώην διευθύντρια του ανοσολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αλλά και ο εκπαιδευτικός σύζυγος της.
Η 61χρονη είχε απασχολήσει και πριν λίγους μήνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι από το 2007 έως το 2012 ζημίωσε το δημόσιο με 4.000.000 ευρώ από αγορές αντιδραστηρίων που δεν χρειάζονταν στο τμήμα της. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση εκείνης της υπόθεσης, το ΣΔΟΕ προχώρησε σε έλεγχο των περιουσιακών της στοιχείων, με το πόρισμα να είναι αποκαλυπτικό.
Σύμφωνα με αυτό, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της για έξι χρόνια δεν είχαν αγγίξει τους λογαριασμούς των μισθών τους ενώ ανακαλύφθηκε μια διαφορά σε σύγκριση με τα εισοδήματα τους 250.000 ευρώ για την 61χρονη και 360.000 ευρώ για τον άνδρα της. Επίσης, στο διάστημα 2007-2012 το ζευγάρι αγόρασε ακίνητα αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, στον οποίο υποβλήθηκε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, παρήγγειλε στον αναπληρωτή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Να θυμίσουμε ότι ήδη της έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών για την υπόθεση των υπεραγορών στο ανοσολογικό τμήμα του νοσοκομείου.
Πληροφορίες από makthes.gr