Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Καινούργια μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια του μακαριστού πατριάρχη Αλεξανδρείας


Ενώπιον του κου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
1) Του Δημητρίου Παπαπέτρου του Παναγιώτη και της Χρυστάλλας κατοίκου Λευκωσίας Κύπρου, οδός Ομονοίας αρ. 16, 
2) Του Μάμα Παπαπέτρου του Παναγιώτη και της Χρυστάλλας, κατοίκου Λευκωσίας Κύπρου,
  οδός Χαραλάμπους Μούσκου αρ. 17,
3) Της Νίκης Παπαπέτρου, του Παναγίωτη και της Χρυστάλλας, συζύγου Παναγιώτη Μιχαήλ, κατοίκου Λευκωσίας Κύπρου, οδός Ομονοίας  16,
4) Της Αγγέλας Παπαπέτρου, του Παναγίωτη και της Χρυστάλλας, συζ. Σάββα Φραντζίδη, κατοίκου Λευκωσίας Κύπρου, οδός Άσσιας αρ.3,
 5) Της Μαρίας Παπαπέτρου, του Παναγιώτη και της Χρυστάλλας, συζ. Ιωάννη Κόκκινου, κατοίκου Λευκωσίας Κύπρου, οδός Ομονοίας αρ. 16,
6) Της Xρυστάλλας Παπαπέτρου, του Γεωργίου και της Ελπίδας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου οδός Χαραλάμπους Χείλη 7α,
Αθήναι, 13.1.2014 
Αξιότιμη κα Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου,
Η πτώσις και συντριβή του ελικοπτέρου Chinook, κατά την μοιραία πτήση VIP της 11.9.2004, ως είναι πανελληνίως γνωστόν, απετέλεσε την μοναδική προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, η οποία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, απέφερε κατά άμεσο και δραματικό τρόπο ανθρώπινα θύματα, ήτοι τον θάνατο απάντων των δεκαεπτά (17) επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων προεχόντως συμπεριελαμβάνετο ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ’, με Status Αρχηγού Κράτους, συμφώνως προς την εθιμοτυπία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το επίμαχο Ελικόπτερο ήτο ένα εκ των επτά (7) Ελικοπτέρων τύπου CHINOOK CH – 47D, το οποίο επρομηθεύθη η Ελληνική Δημοκρατία για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία BOEING, εις τα πλαίσια της Συμβάσεως LOA GR-B-JBK/1113377/Sep. 1996 και της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αρ. Φ.620.30/ΕΠ 209.973/3.4.1998 Κατακύρωσης Προμηθείας, με υπογραφή του τότε αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμυνας Απόστολου Τσοχατζόπουλου, εντεταγμένης εις τα ευρύτερα πλαίσια του Προγράμματος Προμηθείας Στρατιωτικού Υλικού από τις ΗΠΑ προς Αλλοδαπές Χώρες – FMS (Foreign Military Sales), και το οποίο παρεδόθη την 21.12.2001 από την κατασκευάστρια εταιρεία προς την Ελληνική Κυβέρνηση και παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αεροπορίας Στρατού.
H Ελληνική εταιρεία ΑΧΟΝ ενεργούσε ως αντιπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας ΒΟΕΙΝG στην Ελλάδα τόσο για την εκτέλεση της εν λόγω προμηθείας όσο και την υλοποίηση από αυτήν των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (offsets) υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ι. ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ
Α. Αμέσως μετά την επίμαχη πτώση, αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση προς διερεύνηση του αδικήματος της απιστίας εν τη  υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου και, ειδικώτερον, διερεύνησε την νομιμότητα της προμηθείας των επτά (7) ελικοπτέρων Chinook εξ επόψεως καταλληλότητος και τεχνικής επάρκειας των αγορασθέντων πτητικών μέσων εν σχέσει προς την διαμορφωθείσα τιμή της προμηθείας συγκριτικώς προς τις διεθνείς τιμές.
Η δικογραφία αρχικώς έλαβε τον αριθμό ΙΔ – 109 ΞΑ και, ακολούθως, ΑΒΜ Ω04/23, εις την οποία άπαντες ημείς εδηλώσαμε την από 26.10.2006 Παράστασιν Πολιτικής Αγωγής ενώπιον του ΙΔ’ Πταισματοδίκου Θεσσαλονίκης.
Μετά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξετάσεως, η δικογραφία ετέθη εις το Αρχείον, κατόπιν  της από 21.5.2007 εγκρίσεως Αρχειοθετήσεως εκ μέρους του αρμοδίου Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, διά το διερευνώμενον αδίκημα της απιστίας εν τη υπηρεσία.
Η από 31.2.2007 Αίτησίς μας ενώπιον του κου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς επανεξέτασιν της υποθέσεως, υπό το φώς νεωτέρων προσκομισθέντων εγγράφων στοιχείων, απερρίφθη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece