Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Kεντρική εισηγήτρια η Άννα Μάνη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κεντρική εισηγήτρια η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικού με τα δικαιώματα υπόπτων και κατηγορουμένων στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών.
              
Για δεύτερη φορά μέσα στο 2014 η βουλευτής του νομού μας, κυρία Μάνη, ήταν κεντρική εισηγήτρια σε νομοσχέδιο.
Έτσι στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εισηγήθηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ενσωματώνει δύο ευρωπαϊκές Οδηγίες, σχετικές με τα δικαιώματα της διερμηνείας, της μετάφρασης και της ενημέρωσης υπόπτων και κατηγορουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας.
 Η βουλευτής επεσήμανε τους στόχους του συγκεκριμένου νομοσχεδίου,  την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη της δικαστικής συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναλύοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου σημείωσε τις θετικές αλλαγές που επέρχονται στην ελληνική νομοθεσία ως προς τη διερμηνεία και την ενημέρωση, κυρίως σε σχέση με την ανάκριση και την υπεράσπιση συμπολιτών μας με προβλήματα κατανόησης της ελληνικής γλώσσας, ομιλίας και ακοής.
Στη δευτερολογία της μάλιστα, απαντώντας με επιχειρήματα σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο προασπίζει και θωρακίζει θεμελιώδη δικαιώματα, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης.
Γι’ αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους της να παραθέσουν τη θετική τους ψήφο.


Ακολουθεί απόσπασμα από τη δευτερολογία της κυρίας Μάνη, στην οποία απαντά στις ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης :