Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ευχές για το Νέο Έτος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Κας Σοφίας Μαυρίδου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Αγαπητοί μου συμπολίτες, φίλοι μου

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική
που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους που δείχνει απλώς συμμετοχή, με χιούμορ ή όχι, με mail, sms, mms, video, τηλεφώνημα, δια ζώσης ή όπως αλλιώς.
Κάθε ευχή μας, ταξιδεύει στον κόσμο για να μεταφέρει το γιορτινό μήνυμα, και τελικά καταφέρνει το σκοπό της όταν η απόδειξη πως κάποιος σε θυμήθηκε, ζωγραφίζει στο πρόσωπο σου ένα χαμόγελο, στην ψυχή σου το πνεύμα των ημερών και στη σκέψη, αναμνήσεις που δεν μπορούν να σβήσουν.
Όλοι μας αυτές τις ημέρες νοιώθουμε, την ανάγκη να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τις καρδιές μας σ’ εκείνους που είναι δυσκολότερο να αγαπήσουμε, σ’ εκείνους που παρουσιάζουν κάποιες διαφορές που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγάπης, στους άλλους, τους ξένους, τους διαφορετικούς, στους αντίθετους. Και όχι μόνον να τους αγαπήσουμε, με ένα αίσθημα που θα μπορούσε να είναι απόρροια καλοσύνης, συμπόνιας, ευσπλαχνίας – να τους αγαπήσουμε ενεργητικά, αναγνωρίζοντάς τους ως ισότιμους, και αγωνιζόμενοι για την εξάλειψη των ανισοτήτων που φωλιάζουν στην ψυχή μας αλλά και στην κοινωνία και στους νόμους.
Το 2014 ανατέλλει με την κοινωνία μας να είναι ταλαιπωρημένη από την δημοσιονομική πολιτική που αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε σαν κράτος μέσα σε μια πρωτοφανή για τα σύγχρονα δεδομένα κρίση. Η ανάγκη αναστροφής αυτής της κατάστασης και η επανεκκίνηση της ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι απλά μια ευχή. Είναι ένας στόχος που όλοι μας έχουμε χρέος να πετύχουμε.
Οι αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η επιχειρηματικότητα κλυδωνίζεται, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και της παρατεταμένης ύφεσης. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε η χώρα και η περιοχή μας να κρατηθούν όρθιες.
Παλεύουμε για την ανάκαμψη, για να βγούμε από την κρίση. Αλλά δεν θέλουμε μια ανάπτυξη όπου ευημερούν μόνον οι αριθμοί…Θέλουμε μια ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα, που δυναμώνει την κοινωνική συνοχή, που δίνει προοπτικές και ευκαιρίες σε όλους.

Εύχομαι καλό και ευλογημένο Νέο Έτος σε όλους μας, ιδιαίτερα προς τους γονείς και τα παιδιά. Να έχουν αγάπη στην ψυχή, δύναμη στην καρδιά και πίστη ότι καλύτερες μέρες θα έρθουν για όλους! Γιατί το 2014 πρέπει να είναι χρονιά ανάταξης, δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής, γεμάτο Υγεία, Αγάπη, ατομική και οικογενειακή ευτυχία.


Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία ΜΑΥΡΙΔΟΥ