Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι ειδικές αστυνομικές δράσεις κατά του παραεμπορίου και της επαιτείας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Σε καθημερινή βάση διενεργούνταν στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση κάθε είδους παράνομης συμπεριφοράς και αντικοινωνικής δραστηριότητας
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του

επιχειρησιακού σχεδιασμού για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, είχε απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη ανάπτυξη όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.

Στις ειδικές αστυνομικές δράσεις κατά του παραεμπορίου και της επαιτείας συμμετείχαν οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης), Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) , με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή .

K ατά το τελευταίο διάστημα ελέγχων από 04 έως 06.01.2014, σε διάφορες περιοχές των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκαν (106) έλεγχοι.

Η επιχειρησιακή εφαρμογή των ειδικών δράσεων περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή αλλά και τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.