Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς της αδικοχαμένης Ειρήνης: "Με τα μάτια του παιδιού μας θα δουν το φως δυο νέοι άνθρωποι"

Η δύναμη που έδειξαν στην πιο τραγική στιγμή της ζωής τους συγκλόνισε την Ελλάδα. Με το μεγαλείο της ψυχής τους, οι γονείς της μεταπτυχιακής φοιτήτριας στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ Ειρήνης Τριανταφύλλου, που έφυγε άδικα στο δυστύχημα  στα Νέα Μάλγαρα, δώρισαν το φως
σε δύο επίσης νέους ανθρώπους, στέλνοντας το μήνυμα ότι και από μια τραγωδία μπορεί να γεννηθεί ζωή.
«Είναι φως από το παιδί μας, να βλέπουν με τα μάτια του δύο νέοι άνθρωποι», λένε συγκινημένοι στο «Εθνος της Κυριακής» οι γονείς της Ειρήνης από το Μεσολόγγι, που βρήκαν το κουράγιο να νοιαστούν για τον συνάνθρωπο και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Ηδη, προχώρησε η μεταμόσχευση σε δύο νέους με προβλήματα όρασης, ενός 29χρονου από τη Λάρισα και ενός 30χρονου από το Κιλκίς, που ανέμεναν μόσχευμα περίπου έναν χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο τροχαίο χάθηκε άδικα και η φοιτήτρια Νομικής Θράκης Αγγελική Γρανίτσα από το Αγρίνιο.

Μέσω του «Εθνους της Κυριακής» οι γονείς της Ειρήνης απευθύνονται στον κόσμο που βρέθηκε δίπλα τους τις δύσκολες στιγμές. «Ευχαριστώ...» λέει συγκινημένος ο πατέρας που αδυνατεί να συνεχίσει. Το ίδιο και η μητέρα. Μόλις που προλαβαίνει να πει μια φράση και επίσης λυγίζει από τη συγκίνηση: «Να χαίρεστε όλοι τα παιδιά σας. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για εμάς... Η Ειρήνη ήταν φως, είναι φως. Με τα μάτια του παιδιού μας θα δουν το φως δυο νέοι άνθρωποι. Αυτό. Τίποτε άλλο. Να χαίρεστε τα παιδιά σας...».

Οι τραγικοί γονείς είναι καθηγητές, ο πατέρας της Ειρήνης, Δημήτρης Τριανταφύλλου, είναι λυκειάρχης στο τοπικό Λύκειο και η μητέρα της Ελένη Πλακίδα - Τριανταφύλλου είναι φιλόλογος. Δυο εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα αγαπητοί από τους νυν αλλά και από τους παλιότερους μαθητές τους. «Τους λατρεύουν τα παιδιά», λέει χαρακτηριστικά ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλαβέτας.

Τα νέα παιδιά της περιοχής, οι συνομήλικοι της Ειρήνης, είναι συγκλονισμένοι. Τα έχουν χαμένα και αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. «Γι' αυτούς, δεν είναι παιδιά τους μόνο η Ειρήνη και ο Παύλος (ο γιος τους που σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Θεσσαλονίκη). Θεωρούν παιδιά τους όλους τους μαθητές τους! Και τα παιδιά το νιώθουν και τους ευγνωμονούν», λέει ο κ. Μαλαβέτας.

«Να χαίρεστε όλοι τα παιδιά σας. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για εμάς... Η Ειρήνη ήταν φως, είναι φως. Με τα μάτια του παιδιού μας θα δουν το φως δυο νέοι άνθρωποι. Αυτό. Τίποτε άλλο. Να χαίρεστε τα παιδιά σας...»

Τα παιδιά της οικογένειας διέπρεψαν με το ήθος τους, την επιμέλεια και τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Η Ειρήνη έχει συντάξει σπουδαία κείμενα, που είναι δημοσιευμένα σε διάφορα έντυπα, επίσης υπήρξε μέλος της Βουλής των Εφήβων. Ο Παύλος, που πάντα διέπρεπε σε ό,τι έκανε, πρώτευσε πριν από χρόνια σ' έναν σημαντικό διαγωνισμό για την καλύτερη εργασία σχετικά με την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου.

«Η Ειρήνη ήταν από τα παιδιά που παρακολουθούσαν χρόνια τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παιδικού Ινστιτούτου και ήταν από τους νέους που ξεχώριζαν στις δραστηριότητες του Ιστορικού Μουσείου», λέει ο ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Μουσείο Διέξοδος», Νίκος Κορδόσης.

http://www.newsit.gr/