Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Αχιλλέας Νάουσας 0-1

Πραγματικό ντέρμπι, με…αμέτρητες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και με δύο τερματοφύλακες που όποτε χρειάστηκε δήλωσαν ¨παρόν», οι δύο Αχιλλείς πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους
λιγοστούς (για μία ακόμη φορά…) φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο του Νεοκάστρου. Νικητής αναδείχθηκε ο Αχιλλέας της Νάουσας, που πήρε τους πολύτιμους βαθμούς και ευελπιστεί σε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στη Μελίκη την επόμενη αγωνιστική, για να πλησιάσει περισσότερο στην κορυφή.
Στο σημερινό παιχνίδι καταγράφηκαν περισσότερες από…20 ευκαιρίες, δείγμα της προσπάθειας των δύο ομάδων για να επικρατήσουν έναντι των αντιπάλων τους. Παρά την σκοπιμότητα (οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους η καθεμία), το ματς ήταν εξαιρετικό και πλούσιο σε συγκινήσεις.
Το σκορ άνοιξε στο 17′ ο Χάρης Παραστατίδης (έφτασε τα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα) για τους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με πλασέ από πλάγια, έκανε το 0-1. Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, το παιχνίδι απέκτησε μία «άγρια ομορφιά», οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν για να ισοφαρίσουν, ενώ την ίδια ώρα οι «κυανόλευκοι» ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στις κλασικές ευκαιρίες που καταγράφηκαν αυτό το διάστημα, ήταν το σουτ του Πήχα στο 33′ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ηλιάδης σε κόρνερ και το τετ-α-τετ του Κακούδη στο 41′ που πέρασε μόλις άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ηλιάδη. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ισαάκ Τεπετό είχαν δύο καλές στιγμές με τουςΚατσιγιαννόπουλο και Τοπαλίδη, ενώ η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη είχε δοκάρι σε σουτ του Κακούδη (71′) και ένα πολύ καλό σουτ του Καραλιόπουλου, που «ξύρισε» το δοκάρι.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τρέβλα, βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πολύτιμη νίκη και τους γηπεδούχους να τα έχουν με την τύχη τους που δεν πήραν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Βοηθοί του κ. Τρέβλα στη σημερινή αναμέτρηση οι κ.κ. Αργυρίου και Καραϊωσήφ.
Συνθέσεις
Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Γιάτσιος, Τσάλμας, Ορδουλίδης, Παπαπέσιος, Θοεδοσιάδης, Τουμαράς, Μπράτσης, Σύγγας, Κακούδης, Παραστατίδης
Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Κοτζαχρήστος, Αράπος, Φασίδης, Βαλδήρ, Σίμος, Πήχας, Ανδρίτσος (80′ Πίσιος), Τοπαλίδης, Καλφούντζος, Κατσιγιαννόπουλος (70′ Μηλιώτης)

http://imathiasportsnews.gr/