Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

"O νεολογισμός του 2013" - του Δημήτρη Μάρδα

O νεολογισμός του 2013: O εκτσογλανισμός της κοινωνίας!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Tα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "Καλλιεργούν το υπόστρωμα του… εκτσογλανισμού της ελληνικής κοινωνίας". Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ε. Βενιζέλος λίγες ημέρες πριν τα
Χριστούγεννα.
Ερώτηση αδαούς: Τα «τσογλάνια» του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον γλωσσολάγνο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, από ποιον πολιτικό χώρο προήλθαν και ποιος τα εξέθρεψε; Δεν είναι αυτοφυή φυτά! Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 6% δεν έφθασε στο 30% με τη βοήθεια πρόσθετων στελεχών και ψηφοφόρων, που ήρθαν από άλλη χώρα ή από άλλον πλανήτη. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κεντρικός τροφοδότης του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ «διαπαιδαγώγησαν» μεγάλο μέρος των μετεγγραφέντων.
Μόλις ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, μέρος της μάζας αυτής των φθαρμένων στελεχών που ήταν ό,τι χειρότερο –πλην εξαιρέσεων φυσικά– είχε να προβάλλει το ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε τις θεόπνευστες ηγεσίες και τους πνευματικούς πατέρες του κόμματος, καθώς θεώρησε ότι βρήκε καταφύγιο σε άλλο πολιτικό χώρο. Να σημειωθεί βέβαια ότι αυτές οι ενάρετες ηγεσίες της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως αυτοαποκαλείται, οδήγησαν τη χώρα στη  80η βαθμίδα της παγκόσμιας διαφθοράς!
Θα ήταν μάλλον υπερβολή να υποστηριχθεί ότι όλα τα, κατά τον κο Βενιζέλο, «τσογλάνια» ανήκουν μόνο στο προαναφερθέν 6%, ενώ οι νεοαφιχθέντες στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι πιο καθαρό είχε να δείξει η ελληνική πολιτική!
Ας καμαρώνει λοιπόν ο ύστατος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα δημιουργήματά του, καθώς συμμετείχε ως βαρόνος του Κόμματος, στη διαμόρφωση τέτοιων… εξαίρετων χαρακτήρων (Βλ συνδικαλιστές της ΔΕΗ κ.ά). Δε θυμάμαι, πότε ο κος Βενιζέλος, ως μπροστάρης του νέου πολιτικού ήθους που κηρύσσει, κτύπησε το χέρι του σε κάποια έδρανα, καυτηριάζοντας ό,τι χειρότερο καλλιέργησε το Κίνημα: Τον πολιτικό αριβισμό, την φαυλότητα και τη διαφθορά!    
Και όπως εύστοχα επισήμανε μια φίλη μου στο facebook «Νιώθω τον παραλογισμό των διανοητικά κενόδοξων αλαζόνων της εξουσίας, να λαϊκίζουν αλλόφρονες και να χυδαιολογούν προκλητικά εναντίον μας» κάνοντας χρήση λέξεων, που έχουν χάσει κάθε μέτρο του λόγου και εύλογα δεν προάγουν την πολιτική.
Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, ανήκει στη λεγόμενη πνευματική ελίτ της χώρας. Δεν γνωρίζουμε όμως το πώς συμβιβάζεται ο επίμαχος όρος της νεοελληνικής γλώσσας που χρησιμοποίησε –δικής του έμπνευσης– με το προαναφερθέν.

Κλείνοντας, σημειώνουμε ότι η πνευματική ελίτ από την πολιτική πλέμπα απέχει συχνά ελάχιστα, ενώ η μικρή τους απόσταση, κάτι χιλιοστά, προσδιορίζεται συχνά από δυο σημεία, που με τα βίας χωρίζει μια λεπτή κόκκινη γραμμή.