Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

«Χαιρετείας ας’ σην Τραπεζούνταν» - Παρουσίαση μουσικού CD

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης   -   «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Νέας Τραπεζούντας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» με την υποστήριξη του Ποντιακού Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» σας
προσκαλούν σε μια ζεστή, όμορφη και γεμάτη πάθος και μηνύματα, εκδήλωση-παρουσίαση του μουσικού CD : «Χαιρετείας ας’ σην Τραπεζούνταν», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» (επάνω αίθουσα) την Κυριακή  8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11π.πμ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με το Ποντιακό Δημοτικό τραγούδι και όχι μόνο, τις οποίες δεν πρέπει να χάσει κανείς, ειδικά η νεολαία της Πιερίας και όσοι ασχολούνται με την Λαϊκή Παραδοσιακή Ποντιακή μουσική.

Η μουσική αυτή δουλειά που εκδόθηκε από το Σύλλογο Ποντίων και Φίλων Παλατιτσίων έχει ως στόχο την καταγραφή, διατήρηση και διάδοση της παράδοσης. Το περιεχόμενο της πραγματεύεται παραδοσιακούς σκοπούς κυρίως του «μουχαπετιού» που τόσο πολύ λείπει στις μέρες μας. Καταγεγραμμένη με το μεράκι και την εμπειρία των δημιουργών, μας μαγεύει και μας ταξιδεύει με γλυκές, παλιές, γνωστές και άγνωστες μελωδίες εκεί στις πατρογονικές εστίες της Σάντας, της Κρώμνης, του Όφη, της Ματσούκας, της Κιμισχανά………. ολόκληρου του Πόντου.
Σας περιμένουμε όλους στο όμορφο αυτό «ταξίδι».

Είσοδος ελεύθερη

Με εκτίμηση
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης   -   «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Νέας Τραπεζούντας