Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οσμή παραδικαστικού στην κυβέρνηση: Ιδού το κύκλωμα που χειραγωγεί την Δικαιοσύνη

Πολύ σοβαρές αποκαλύψεις σήμερα από τα “Παραπολιτικά” αφού η εφημερίδα κάνει ως πρώτο της θέμα, καταγγελίες που εμφανίζουν πρόσωπο που βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου να κινεί τα νήματα ενός οργανωμένου κυκλώματος που δρα στο σκοτεινό
παρασκήνιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για ένα δομημένο σύστημα που κινείται έξω από κάθε νομιμότητα και με άθλιες μεθοδεύσεις προσπαθεί να προδιαγράψει δικαστικές αποφάσεις, να «καθαρίσει» ποινικές διώξεις και να εξαφανίσει δικογραφίες, πάντοτε με σημαντικά ανταλλάγματα, «πουλώντας» υπηρεσίες σε επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους.
Εγκέφαλος και ιθύνων νους του κυκλώματος, που άρχισε να δρα το 2010, εμφανίζεται ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος διαχρονικά διατηρεί στενές σχέσεις με συγκεκριμένα κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
«Αν θέλεις να καθαρίσεις κάποιον, πήγαινε σε αυτόν τον κύριο…», είναι η φράση που ακούγεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση την τελευταία διετία στον προθάλαμο ισχυρών παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Ο συγκεκριμένος «κύριος», παρά το γεγονός ότι του έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά νευραλγική θέση στην κυβέρνηση, δεν δείχνει να φοβάται. Αντιθέτως, διαφημίζει με τρόπο προκλητικό και απροκάλυπτο τις… υπηρεσίες του.
Η διαδρομή που ακολουθείται είναι πλέον κοινό μυστικό για τους μυημένους. Ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στο γραφείο του υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου, εξιστορεί την όποια εμπλοκή έχει με τη Δικαιοσύνη και από κει και πέρα ακολουθείται μια σχεδόν πανομοιότυπη διαδικασία: Μέσα σε ελάχιστη ώρα, επικοινωνεί με τον ενδιαφερόμενο ο συνεταίρος του κυβερνητικού αξιωματούχου, γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, και ζητά αμέσως ραντεβού, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί η «συμφωνία».
Το «deal» είναι πάντα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο. Μία προκαταβολή με το «καλημέρα» και στο τέλος της διαδρομής ένα υψηλό τίμημα.
Το σύστημα είναι καλά οργανωμένο, αλλά πλέον έχει αρχίσει να γίνεται «talk of the town».
Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα, στο Μέγαρο Μαξίμου φθάνουν ολοένα και περισσότερες καταγγελίες που αφορούν τη δράση του περίεργου αυτού παραδικαστικού κυκλώματος, με έδρα το Μαξίμου

Hμερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2013