Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο Στουρνάρας και η “εποχή ευκαιριών” για την Ελλάδα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa
Μια “εποχή ευκαιριών” για την Ελλάδα, βλέπει μπροστά του ο Γιάννης Στουρνάρας, στον επίλογο της περιόδου εξάρτησης της χώρας από το Μνημόνιο, και στέλνει ένα ξεκάθαρο
μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων, με σχετική μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, στη Νέα Υόρκη.
“Η Ελλάδα έχει πετύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Η χώρα μας εισέρχεται σήμερα σε μια εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία.
Η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαεπτά μηνών, η κυβέρνηση έθεσε με επιτυχία το πρόγραμμα και πάλι στο προσκήνιο με την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων.
Το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009, η μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλος μέρος της ανταγωνιστικότητας και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά.
Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και το φόρουμ μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για την προσπάθεια που καταβάλλεται για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του προς το 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη ο Γιάννης Στουρνάρας.