Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μνημόνιο και λαθρομετανάστες οι προσεχείς εκπτώσεις του υπό κατασκευή κυβερνητικού σχήματος

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
09/12/2013
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς καμιά διάθεση να ασκήσω κριτική επί των δημοσκοπήσεων (για το θέμα έχω άποψη, αλλά δεν είναι της στιγμής), περιορίζομαι σε μερικές σκέψεις σχετικά με την τελευταία της εταιρίας Pulse για το bankingnews.gr, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παίρνει για πρώτη φορά τόσο «μεγάλο κεφάλι» από τη Νέα Δημοκρατία.
Με δεδομένο ότι οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το τελικό, πραγματικό ποσοστό κάλπης, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό.

Δεν είμαστε επίσης βέβαιοι ποια γεγονότα θα μεσολαβήσουν ως τις εκλογές, ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί το συγκεκριμένο δημοσκοπικό αποτέλεσμα.

Αλλά ούτε αυτό είναι το σημαντικότερο.


Το σημαντικότερο, δηλαδή, δεν είναι αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, αλλά το γεγονός ότι αυτή αποκαλύπτει και το υπό διαμόρφωση (για την ακρίβεια, υπό κατασκευή) σκηνικό της «επόμενης μέρας».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25%, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει (!) στο 7,5% (υψηλό αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης), η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο του 3% (οπότε με μια μικρή προσπάθεια και με την ελπίδα μελλοντικής σύμπραξης της λεγόμενης Κεντροαριστεράς θα μπορούσε να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή).

Επιπλέον, υπάρχει και η «χρυσή εφεδρεία» των ΑΝ.ΕΛ που πέφτουν μεν (4,5%), πλην όμως εισέρχονται (σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση) στη Βουλή, οπότε θα μπορούσαν να προσφέρουν μια «αντιμνημονιακή» βοήθεια, σε περίπτωση ατυχήματος και μη εισόδου της ΔΗΜΑΡ.

Επιπλέον, υπάρχει πάντα ανοιχτό και το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν κάποιο ποσοστό οι, επίσης υπό διαμόρφωση, «58» της σοσιαλδημοκρατίας.

Για όσους δεν κατάλαβαν, η δημοσκόπηση προαναγγέλλει το υπό κατασκευή επόμενο κυβερνητικό μέτωπο.

Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει νερό στο κρασί του και για πολλούς δεν έχει σημασία και τι θα γίνει στη χώρα - αν και πότε και με τι συνέπειες το υπό διαμόρφωση νέο καράβι θα αρχίσει να μπάζει νερά.

Ο σκοπός είναι να περιθωριοποιηθεί για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία, αφού προηγουμένως θα έχει δοκιμαστεί στο αμόνι της σταθεροποίησης της οικονομίας – κάτι που μονότονα επαναλαμβάνεται στην μεταπολιτευτική Ιστορία.
Φυσικά, οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι φοβερές.

Κι’ αυτό, διότι για να σταθεί το σχήμα που περιγράφει η δημοσκόπηση, θα χρειαστεί όλοι οι (μελλοντικοί) εταίροι να κάνουν μερικές εκπτώσεις.

Μερικές κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες εκπτώσεις.

Η βασικότερη εξ αυτών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί να ξεχάσει οτιδήποτε θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ – οπότε η λιτότητα θα συνεχιστεί ως επανάληψη της κατάληξης του «λεφτά υπάρχουν» και το μνημόνιο ούτε θα σχιστεί, ούτε θα αντικατασταθεί, ούτε θα ανασταλεί, ούτε θα αναθεωρηθεί, για να θυμηθούμε μερικές από τις επινοήσεις των λογοπλαστών.

Κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλη κοινωνική αναταραχή, αφού δεν θα μπορεί να ισχυριστεί (όπως ο Παπανδρέου) πως δεν γνώριζε, ενώ ο λαός θα είναι πολύ καθημαγμένος για να ανεχθεί και τη δική του (του ΣΥΡΙΖΑ) την κοροϊδία.
Και τα υπόλοιπα κόμματα (ακόμη και οι ΑΝ.ΕΛ έναντι κυβερνητικών ανταλλαγμάτων) δεν θα χρειαστεί να κουραστούν και πολύ για να αποδεχθούν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ελεύθερης εισόδου λαθρομεταναστών (συγγνώμη μεταναστών «χωρίς χαρτιά») στη χώρα, στους οποίους, σύμφωνα με όλες τις Πολιτικές Αποφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις δομές της δημόσιας υγείας, «είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε ανασφάλιστοι».

Διότι, μην το ξεχνάμε – και κυρίως μην το ξεχνούν αυτοί που πρόκειται να λάβουν τις αποφάσεις ψηφίζοντας – ότι η ορολογία που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ντόπιοι και ξένοι».

Ούτε Έλληνες, ούτε λαθρομετανάστες.

Οπότε, αν αύριο το πρωί (της υπό κατασκευήν κυβέρνησης θέλουσας) είναι δυνατόν ένα εκατομμύριο Ινδοί να αποφασίσουν να έλθουν στη χώρα και θα είναι καλοδεχούμενοι να απολαύσουν τις ίδιες υπηρεσίες με όλους εμάς που πληρώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Αν κάποιος (από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους μελλοντικούς συνεργάτες του) έχει διαφορετική γνώμη, να βγει να το πει τώρα!

Υ.Γ. Με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (13,5%) που εμφανίζει η Χρυσή Αυγή θα ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμα.