Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Περιστατικό ληστείας ηλικιωμένης με προτροπή για δοκιμή χυμού στην Κατερίνη

Μεσημβρινές ώρες της 19.12.2013, όπως καταγγέλθηκε από 76χρονη ημεδαπή, εμφανίστηκε άγνωστη γυναίκα στο διαμέρισμά της στην Κατερίνη και η 76χρονη της επέτρεψε την είσοδο εντός του διαμερίσματος.

Η άγνωστη γυναίκα προέτρεψε την ηλικιωμένη να καταναλώσει χυμό από τη συσκευασία που έφερε μαζί της και υποτίθεται προωθούσε. Η 76χρονη αφού κατανάλωσε τον εν λόγω χυμό, έχασε τις αισθήσεις τους και όταν συνήλθε λίγες ώρες αργότερα, διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρεθεί από την οικία της διάφορα κοσμήματα.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης διενεργείται προανάκριση για την εξιχνίαση της εν λόγω υπόθεσης ληστείας και τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δράστιδας.
Με αφορμή τα προαναφερόμενα περιστατικά και προς αποτροπή εμφάνισης παρεμφερών περιπτώσεων απάτης της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραθέτει τις κάτωθι συμβουλές:
  • Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα και ιδίως να μην προβαίνετε στην κατανάλωση αυτών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.astynomia.gr στο πεδίο “Οδηγός του Πολίτη”.