Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Επιδότηση ως 50% σε νέους για επιχειρήσεις

Πέντε χρηματοδοτικά προγράμματα ανοίγουν τον δρόμο σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο. Φέρνουν επιδοτήσεις έως 50%, ενώ καλύπτουν ακόμη και τις λειτουργικές δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα για ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν νέοι και νέες.
Πρόκειται για τα εξής:


    Τον νέο επενδυτικό νόμο που αφορά σε επενδυτικές προτάσεις που σχετίζονται με την καλλιέργεια, παραγωγή, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων καθώς και την εκτροφή και μεταποίηση προϊόντων που προέρχονται από την εκτροφή των συγκεκριμένων ζώων.
    Το μέτρο για τη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ που αναμένεται να προκηρυχθεί αμέσως.
    Την ειδική προκήρυξη για τα σχέδια επιχειρηματικότητας των νέων που αφορά σε επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται για την ίδρυση και τη λειτουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο εταιρικό κεφάλαιο των οποίων συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας τους και ασκούν αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρείας.
    Το πρόγραμμα ενίσχυσης έως 20.000 ευρώ σε 6.000 νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ηλικία έως 40 ετών και να παραμείνουν αγρότες για 10 χρόνια.
    Τα προγράμματα Leader που απευθύνονται σε νέους και νέες και προκηρύσσονται από τις κατά τόπους αναπτυξιακές εταιρείες ανά τακτικά χρονικά διαστήματα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Η Ελλάδα αποτελεί μια αγροτική και σε μεγάλο βαθμό ορεινή χώρα.
Επιδότηση ως 50% σε νέους για επιχειρήσεις
Ο πρωτογενής τομέας εξακολουθεί να απορροφά ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Στις νέες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται, οι ασχολούμενοι με τον αγροτικό τομέα έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά «προκλήσεων», σχετικές με την παραγωγική διαδικασία. Η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα απαιτεί από τον παραγωγό να είναι σε θέση να υιοθετήσει σύγχρονες γνώσεις και καινοτομίες στην παραγωγική διαδικασία. Ο νέος επιχειρηματίας του κλάδου που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την πρωτογενή παραγωγή θα πρέπει να γνωρίζει ότι σταδιακά προκηρύσσεται ένας ικανοποιητικός αριθμός προγραμμάτων, μέσω των οποίων μπορεί να ενισχυθεί.

Ο νέος επενδυτικός νόμος 4146/13, το ανανεωμένο νέο μέτρο 123α του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αναμένεται η προκήρυξή του μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά και το πρόγραμμα για νέους και νέες που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και τα προγράμματα Leader που προκηρύσσονται σταδιακά σε διαφορετικές ημερομηνίες από διαφορετικές αναπτυξιακές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων, το καθένα βέβαια με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΨΟΥΣ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ