Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 2-1

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αχιλλέα, με ανατροπή αυτή τη φορά και παρά τα πολλά προβλήματα απουσιών, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση
του μαχητικού για ακόμη ένα παιχνίδι Απόλλων Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα του Αντώνη Νησελίτη, παρά την ψυχρολουσία από το γκολ που δέχτηκε στο πρώτο μέρος, κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να αναρριχηθεί στη 10η θέση με 16 βαθμούς, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων έδειξε και πάλι εξαιρετική συνοχή, το γκολ όμως που δέχτηκε στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν καταλυτικό για τη συνέχεια της αναμέτρησης.
Στο γήπεδο του Νεοκάστρου βρέθηκαν σήμερα 50 περίπου φίλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούν να χαρακτηριστούν…ήρωες λόγω του ψύχους που επικρατούσε ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης. Εντούτοις, απόλαυσαν τρία γκολ, πολλές ευκαιρίες και οι φίλοι των πρωταθλητών είδαν την ομάδα τους να ανταπεξέρχεται θετικά για ακόμη ένα παιχνίδι.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικά στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξεκάθαρο στόχο να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και παίζοντας με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Δημόπουλου. Σε μία τέτοια φάση κέρδισαν το φάουλ από το οποίοι προήλθε και το γκολ των «πρασίνων», φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή κ. Τρέβλα, ζητώντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πήχα. Το φάουλ εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ο Νίκος Τσιότσιος, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στη συνέχεια ο Αχιλλέας «αφυπνίστηκε». Αρχικά ο Καλφούντζος χάνει μία καλή ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 35′ ο Αράπος σημάδεψε το δοκάρι του Σίμου, στην πιο καλή ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» μέχρι εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Στο 41′ ήταν η σειρά του Σάκη Παπαδίνα να απωλέσει μία καλή ευκαιρία και με εξουδετερωμένο τον Δημόπουλο που είχε βγει για να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε με νέο δοκάρι για τον Αχιλλέα, σε σουτ του Γιώργου Φασίδη λίγο έξω από την περιοχή και στην επόμενη φάση, με μία εντυπωσιακή απόκρουση του Δημόπουλου σε σουτ τουΠίκου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Καλφούντζος γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς τη γωνία της περιοχής, ο Αλέξης Καφές σούταρε και ο Δεβετζίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τέρμα αυτό στην πρώτη ουσιαστική φάση του δευτέρου μέρους, έδινε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και το παιχνίδι από εκείνο το σημείο έγινε εξαιρετικά δραματικό.
Στο 53′ ο Δημόπουλος θα κάνει λάθος που τελικά δεν θα αποβεί μοιραίο, καθώς ο Σάκης Παπαδίνας δεν κατάφερε και πάλι από πλεονεκτική θέση να σκοράρει, για να έρθει το 61′ όταν ο Καφές γύρισε ωραία στον Τεπετό και αυτός με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Σίμο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του. Αυτό ήταν το 8ο τέρμα του έμπειρου επιθετικού στο πρωτάθλημα.
Ο Απόλλων στη συνέχεια ρίσκαρε όπως ήταν αναμενόμενο και το παιχνίδι απέκτησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 83′ οι «πράσινοι» παραλίγο να «παγώσουν» και πάλι το γήπεδο, ο Δημόπουλος όμως έκανε την απόκρουση του αγώνα, στην κεφαλιά εξ επαφής που επιχείρησε οΤραϊανός Μουχτάρης.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης έφερε πανηγυρισμούς και…ανακούφιση στους γηπεδούχους, που συνεχίζουν την προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού, κάτι που είναι αναγκασμένος να κάνει και ο Απόλλων, αρχής γενομένης από τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Καραϊσκο.
Συνθέσεις
Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Καφές, Αράπος, Πήχας, Φασίδης, Σίμος, Κοτζαχρήστος, Ανδρίτσος (46′ Τοπαλίδης), Κατσιγιαννόπουλος (83′ Κουβατσίδης), Καλφούντζος, Τεπετός
Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Μπαξεβάνης Δ.Ν. (61′ Τσουλχάι), Σταμάτης (52′ Καρυπίδης), Λιάτσος, Μουχτάρης, Τσιότσιος, Πίκος (84′ Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Μιχαηλίδης, Δεβετζίδης, Τρούπκος, Παπαδίνας

http://imathiasportsnews.gr/


Διαβάστε αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων  και τη βαθμολογία της  Α1 στο:

Α1 Ερασιτεχνική – Αποτελέσματα, βαθμολογία, σκόρερς, επόμενη αγωνιστική