Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση σήμερα στη Βέροια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η «Κοινωνική Πρωτοβουλία», η «Οργανωμένη Δράση Διαμαρτυρίας» και η «Κίνηση των Πολιτών για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και για το Δικαίωμα στην Κοινωνική Στέγη» καλούν  όλους τους πολίτες της Βέροιας , την 25/11/2013 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 5:00 μ.μ σε εκδήλωση-συζήτηση  στο κέντρο «Ελιά» με θέμα:

1. «Υπερχρέωση δανειοληπτών –Πλειστηριασμοί ακινήτων», ο «Γολγοθάς» των ιδιοκτητών.
2.    Η νομοθεσία για την προστασία των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών». Ένα όπλο στα χέρια δανειοληπτών.
Ειδικότερα :
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
1.Περιγραφή του προβλήματος
2.Διαμόρφωση συνολικών προτάσεων για την  αντιμετώπιση του προβλήματος, και για την ανάπτυξη δυναμικών και ευρηματικών δράσεων ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, καθώς επίσης και για την μέγιστη δυνατή συσπείρωση για τη νομική και άλλου είδους αντιμετώπιση των προβλημάτων με κοινή δράση και ενεργοποίηση των πολιτών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.
Τέλος θα γίνει ενημέρωση για τους τρόπους της διασύνδεσης, της συνεργασίας και το συντονισμό ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων με άλλες τοπικές ομάδες παρόμοιας πρωτοβουλίας, καθώς και για την αυτοοργάνωση της κοινωνίας με ομάδες ενημέρωσης, οργανωμένες δράσεις καταγγελίας και άμεσης υποστήριξης στους πληττόμενους. Επίσης  θα γίνει ενημέρωση προκειμένου να εξετασθεί η διασύνδεση με άλλες πληττόμενες ομάδες υπερχρεωμένων ( π.χ. ασφαλιστικά ταμεία – ΟΑΕΕ- (ΤΕΒΕ) ΙΚΑ κ.λ.π., στο Δημόσιο –Εφορίες καθώς και με υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης.

Οι ομιλητές είναι:
Ο κ. Μανόλης Λαμτζίδης, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (για το πρώτο θέμα)
και
Η κ. Φωτεινή Αχτσίδου , δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης(για το δεύτερο θέμα)


Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος , Δικηγόρος

Η έχουσα την γενική πρωτοβουλία της εκδήλωσης είναι η κ. Ελένη Υφαντίδου.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ζωντανή μουσική με το μουσικό σχήμα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ».