Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σε εργοτάξιο έχει μετατρέψει τον Καταχά ο Δήμος για την επίλυση των προβλημάτων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Απόστολο Λάγιο
Στον καθαρισμό των φρεατίων και να κλείνει τις λακκούβες  στους δρόμους του Καταχά προχώρησε ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού μετά την παρέμβασή μας.

                                                         ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, εξαιτίας της πλήρους απαξίωσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, που δείχνει να βρίσκεται «εν υπνώσει» όσον αφορά την επίλυση των απλών ζητημάτων.
Το θέμα είναι γιατί να υπάρχει  παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και μετά την παρέμβασή μας να αρχίσουν να τρέχουν και τα επιλύουν? Δεν τα έβλεπαν τόσο καιρό?  Γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες ότι η ανεπάρκεια, λοιπόν, των υπηρεσιών εκ μέρους του Δήμου όσον αφορά στις εργασίες που καθημερινά απαιτούνται για τα χωριά, όπως ο καθαρισμός της πλατείας  των δρόμων, οι επιδιορθώσεις στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και η αποκατάσταση θεμάτων φωτισμού, εγκαταλελειμμένα σχολεία, παιδικές χαρές, φρεάτια,γήπεδα ποδοσφαίρου ήταν από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Επίσης οι κάτοικοι έθεσαν προβλήματα οδοποιίας. Τέλος έθεσαν το πρόβλημα της μειωμένης συγκοινωνιακής σύνδεσης καθώς και προβλήματα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία.
Αντί να συμμαζευτεί,  να λύσει προβλήματα και να παράγει έργο, η δημοτική αρχή  επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών, της φταίνε μονίμως οι άλλοι. Και όπως λέει ο λαός μας «του γαϊδάρου οι πληγές φαίνονται όταν βγει το σαμάρι».
Όταν βλέπεις και επικοινωνείς με ανθρώπους δημιουργικούς που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν το βάζουν κάτω και παίρνουν συνεχώς πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, δεν μπορεί παρά να βλέπεις με άλλο μάτι την -δύσκολη ομολογουμένως- πραγματικότητα. Μοναχά έτσι, με αποφασιστικότητα, θα μπορέσουμε να χτίσουμε μαζί την ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ Αλλιώς!».
Εμείς συνεχίζουμε το δημοσιογραφικό οδοιπορικό μας στα χωριά της Βόρειας Πιερίας και αισθανόμαστε περήφανοι επειδή τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει, επιλύονται. Επίσης χαιρόμαστε να βλέπουμε το χαμόγελο να επιστρέφει στα πρόσωπα των δημοτών.