Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πέτρος Κιάφας | Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ιωάννη
Με αφορμή το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβολή τελών άρδευσης του Δήμου Δίου – Ολύμπου
 Έχοντας την ευθύνη, για περίπου 2,5 χρόνια, της άρδευσης – ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος - κατέθεσα όλα εκείνα τα στοιχεία καθώς και τη άποψη που αποκόμισα για να ενημερώσω το
Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν πολλές προτάσεις από τους συναδέλφους μου και θέλω να πιστεύω πως όλες ήταν καλοπροαίρετες. Αρκετοί όμως από αυτούς πιστεύω πως είτε δεν γνωρίζουν το θέμα, είτε παρασύρθηκαν από κάποιους συνδημότες μας.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, όποια θέση κι αν κατέχουμε, πως στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις και όχι να προσπαθούμε πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα – όπως η άρδευση – να κάνουμε πολιτική ώστε να αποκομίσουμε ψήφους. Αυτό λέγεται ψηφοθηρία και τέτοιες τακτικές έχουν φέρει την χώρα μας σε αυτό το χάλι που παρουσιάζει σήμερα.

Οφείλουμε στους πολίτες, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να κάτσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι και να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της άρδευσης.

Η οικονομική υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να κάνει σωστά τη δουλειά της όπως και την έκανε ως τώρα, από τη δικιά μας πλευρά πρέπει να βρεθεί μία λύση που να εξυπηρετεί και το δήμο και τους παραγωγούς.

Τα πράματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας

- αν από την πλευρά του Δήμου:

  1. Γίνει σωστή καταγραφή των στρεμμάτων.
  2. Γίνει σωστός έλεγχος

- αν από την πλευρά των δημοτών υπάρχει:

  1. Καλύτερη συνεργασία
  2. Έγκαιρη πληρωμή των οφειλών
  3. Προστασία του ίδιου του δικτύου

Αυτήν είναι η αλήθεια και αυτά κατέθεσα στο τελευταίο Δ.Σ..

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και μου εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο τομέα της άρδευσης.

Ξεχωριστές ευχαριστίες και στους συναδέλφους μου που υπερψήφισαν – παρά τις αρχικές τους ανησυχίες – το στρεμματικό σύστημα χρέωσης που έφερε ριζική αλλαγή αλλά και περισσότερα έσοδα στο Δήμο Δίου – Όλυμπου. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως το 2010 οι εισπράξεις ήταν μόλις 66.οοο ευρώ και με την εφαρμογή του νέου συστήματος έφτασαν το 2012 στις 200 περίπου χιλιάδες και εφέτος προβλέπεται να είναι 300 περίπου χιλιάδες.

Παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε θα μπορούσα λόγω της εμπειρίας μου να φανώ χρήσιμος. Τα όποια λάθη που πιθανά έγιναν μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και με καλή πρόθεση μόνο κέρδη μπορούμε να αποκομίσουμε όλοι μας.

Πέτρος Κιάφας


Δημοτικός Σύμβουλος Δίου - Ολύμπου