Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Τήνος μήνυσε τον Άδωνι Γεωργιάδη και ΣΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, κατά την συνεδρίαση της 12-11-2013 ήρθε αντιμέτωπο με μια οδυνηρή χειροτέρευση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο
Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως των γιατρών, των αγροτικών γιατρών (φεύγει ένας ακόμη, 5 κενά επί συνόλου 6 θέσεων!), της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013.
Ο Δήμαρχος, αφού εξέθεσε το ιστορικό των ατέρμονων προσπαθειών του για τη βελτίωση της κατάστασης, στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσφατο στοιχείο της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και τηςαναπληρώτριας της στο Κέντρο Υγείας Τήνου αλλά και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού!
Μετά από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απερίγραπτη κατάσταση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.
Στην μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου που κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου περιγράφεται η δραματική κατάσταση στον τομέα της υγείας που επικρατεί στο νησί των Κυκλάδων.
Από τις έξι (6) θέσεις αγροτικών ιατρών του νησιού είναι καλυμμένες μόνο οι δύο (2), εκ των οποίων η μία (1) θα είναι εντός ολίγου (αρχές Δεκέμβρη) κενή λόγω αποχωρήσεως της ιατρού.
Στο Κέντρο Υγείας Τήνου υπηρετούν επτά (7) γιατροί, εκ των οποίων δύο (2) Γενικοί Ιατροί και μία (1) Παθολόγος, για την οποία θα αναφερθώ στην συνέχεια. Μέχρι τώρα οι Γενικοί Ιατροί υποχρεώνονταν σε κάλυψη 15 εφημεριών τον μήνα ο καθένας, ακόμη και τον μήνα Αύγουστο 2013, που υπήρξε μαρτυρικός. Επίσης υπηρετεί, όπως προείπα, μία (1) Παθολόγος, που διορίστηκε στο ΕΣΥ σε ασυνήθιστα μεγάλη ηλικία, αδυνατεί (με διαρκή επίκληση λόγων υγείας) να προσφέρει στα πλαίσια των καθηκόντων της και να εκτελέσει εφημερίες, παρόλα αυτά εξακολουθεί, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, να καταλαμβάνει την συγκεκριμένη οργανική θέση, γεγονός που προκαλεί προβλήματα…
Είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά έλαβε αναρρωτικές άδειες μεγάλης διάρκειας (άνω των 50 ημερών για το έτος 2013), στην συνέχεια εξασφάλισε εξαίρεση από τις εφημερίες με απόφαση της Α΄βάθμιας Επιτροπής και, μετά την ένσταση του Νοσοκομείου, η Β΄βάθμια Επιτροπή την θέτει στην διάθεση της διοίκησης του Κ.Υ. Τήνου για εφημερίες. Αμέσως μόλις συνέβη αυτό η ανωτέρω έλαβε την κανονική της άδεια (μέρος), την οποία βεβαίως δικαιούται. Αποτέλεσμα και η γραπτή ένταξή της στις εφημερίες, να διατηρήσει το ίδιο αδιέξοδο που υπήρχε και πριν!
“ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Αξιότιμο κον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ   (κατεπείγουσα)
Παναγιώτη Κροντηρά του Βασιλείου, Δημάρχου Τήνου και κατοίκου Τήνου, σε εκτέλεση της υπ αριθμόν 217/12-11-2013 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, της 12-11-2013
—————————————————————————–
Κε Εισαγγελεύ,
καίτοι εκτός των αρμοδιοτήτων του Δήμου του οποίου προΐσταμαι από 1-1-2011, από την πρώτη στιγμή περιβάλλαμε ως δημοτική αρχή το Κέντρο Υγείας Τήνου με την μέγιστη δυνατή φροντίδα και παρείχαμε σε αυτό την μέγιστη δυνατή στήριξη. Στον αγώνα μας αυτόν, που συνεπικουρούν και ιδιώτες με τις αγνές προσφορές τους σε φαρμακευτικά ήδη και εθελοντισμό, το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, οι δύο Εκκλησίες του τόπου μας και πρωτίστως ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ», δυστυχώς, το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας επέδειξαν και επιδεικνύουν προκλητική και επικίνδυνη αδιαφορία. Το ζήτημα ασφαλώς τίθεται ενώπιόν Σας από νομικής – ποινικής απόψεως. Και τούτο διότι μετά άπειρες διαμαρτυρίες, συναντήσεις, έγγραφα, δελτία τύπου, αποφάσεις του ΔΣ, κλήση μου στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κλπ, κλπ, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και η εξακολούθηση αξιοπρεπούς λειτουργίας (αν όχι και της λειτουργίας ακόμη) του Κέντρου Υγείας Τήνου τίθεται εν αμφιβόλω.
Η συνέχεια ΕΔΩ