Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας: Διοργανώνουν Oktoberfest αλά ελληνικά!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Απόστολο Λάγιο
Το πρώτο φεστιβάλ μπύρας που σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου, μία διοργάνωση αντίστοιχη του γνωστού Oktoberfest, διοργανώνουν, στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας, έναν ανερχόμενο τουριστικό
προορισμό, σε απόσταση μικρότερη της μιάμισης ώρας από τη Θεσσαλονίκη.

Στα Πιέρια Όρη, σε απόσταση 30 λεπτών από την Κατερίνη, μέσα σ' ένα δάσος από οξιές, βελανιδιές και έλατα βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι, ένα μικρό γραφικό χωριό με ξενοδοχεία, ξενώνες και τουριστική υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση.

Η πλούσια φύση, που προσφέρεται για αποδράσεις με ποδήλατο ή πεζοπορία σε χαρακτηρισμένα μονοπάτια, mountain bike, trekking και ιππασία, σε συνδυασμό με τις υπέροχες γεύσεις για τους ... καλοφαγάδες "εγγυώνται" τη θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Η υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης Έλλη Πασχαλίδου τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη του χωριού, αλλά και του νομού Πιερίας σε τουριστικό προορισμό. Μάλιστα, επεσήμανε ότι, η διοργάνωση πραγματοποιείται έπειτα από τη διαπίστωση που προήλθε από συνάντηση των επιχειρηματιών με τουριστικούς πράκτορες πως το Παλιό Ελατοχώρι δεν εντάσσεται στους "κλασικούς" χειμερινούς προορισμούς Θεσσαλονικέων και άλλων πολιτών από γειτονικούς νομούς.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, η τιμή διάθεσης της μπύρας θα είναι καθορισμένη και οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κόκκινες, ξανθιές αλλά και μαύρες μπύρες, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα πιάτα της τοπικής κουζίνας.