Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη μαθημάτων από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης
Άρχισαν οι εγγραφές στη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης. Η νέα περίοδος μαθημάτων ξεκινά το  Σάββατο 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το
τέλος Δεκεμβρίου. Τα πρακτικά μαθήματα διεξάγονται στο εκπαιδευτικό σκάφος «ΔΑΝΑΟΣ», που είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πλαταμώνα.
               Οι μαθητές μυούνται στη ναυτική τέχνη μαθαίνοντας ναυτική ορολογία, κανόνες ναυσιπλοΐας, ναυτικούς κόμπους, ρυθμίσεις πανιών, χειρισμό του σκάφους, εύρεση και χάραξη πορείας, αγκυροβολία, ναυτιλία, στοιχεία μηχανολογίας, μετεωρολογίας, πρώτες βοήθειες, χρήση σωστικών μέσων κ.λ.π.
               Στο τέλος κάθε περιόδου και μετά από γραπτές εξετάσεις, χορηγείται δίπλωμα Ιστιοπλοΐας από τον Ν.Ο.ΚΑΤ. ενώ όλοι οι μαθητές γίνονται κάτοχοι Αθλητικού Δελτίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) Οι κάτοχοι Διπλώματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. μπορούν νόμιμα να χειριστούν σκάφη μήκους έως 20μ.και αποκτούν ένα πτυχίο με κύρος, από ένα Όμιλο που εγγυάται τη βαρύτητα των διπλωμάτων που παρέχει, καθώς και την εγκυρότητα και νομιμότητά τους.   
               Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι εκπαιδευτές, με άριστα ιστιοπλοϊκά σκάφη, ειδικά για την εκπαίδευση. Επικεφαλής των εκπαιδευτών είναι ο Γιώργος Μαναός, με χιλιάδες μίλια εμπειρία στη θάλασσα, κάτοχος Διπλώματος Ιστιοπλοΐας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
               Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ:


6978037450 κ.Λάμπρου Δημήτρης   και  6984924433 κ. Μαναός Γιώργος