Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ"
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας, από την Κύπρο, καθώς και από τον αδελφοποιημένο με την Κατερίνη Δήμο Moosburg Αυστρίας πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το πρωί της Κυριακής, ο αγώνας Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας
Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ", σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας.
500 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών έτρεξαν με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό το άγαλμα της Ελευθερίας, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες παρουσία πλήθους κόσμου σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων απελευθέρωσης της Κατερίνης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση εθελοντές για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Επιπλέον, όπως σημείωσε: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας γεμάτος συμβολισμούς καθώς ειδικά φέτος ο χρόνος διεξαγωγής του συμπίπτει με την συμπλήρωση 110 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Μελά. Γενικότερα ο αγώνας των αθλητών συμβολίζει τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουμε όλοι μας στις δύσκολες αυτές συνθήκες που βιώνει η χώρα».
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, ενώ όπως τόνισε: «Η ανάγκη να δίδονται κίνητρα για άθληση στους πολίτες όλων των ηλικιών
οδήγησε στην διαμόρφωση του πλαισίου ενός νέου θεσμού, που πιστεύουμε
ότι θα έχει διάρκεια».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΖΕΥΣ
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης στηρίζει και
καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες».
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας  και τερματισμός η πλατεία Ελευθερίας.
Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή εκατοντάδων εθελοντών, μελών  συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσαν γιατροί.
Σταθμός υδροδοσίας λειτουργούσε στον Σβορώνο και στον τερματισμό. Τα αποτελέσματα του αγώνα εξέδωσε έγκαιρα και έγκυρα ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Χρώμα πολιτισμού έδωσαν με τις μουσικές τους σε όλο το μήκος της διαδρομής τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ
Αλέξανδρος Φωτιάδης, Λεπτοκαρυά (26΄21΄΄)
Πασχάλης Τερζής, Γυμναστικός Κατερίνης (27΄33΄΄)
Αθανάσιος Κοντογιάννης, Συνεταιρισμός Πηλίου Zagorin (27΄49¨)


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αλεξάνδρα Σουλιώτου, ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» (35΄13΄΄)
Ελένη Κοζανίτη, Αρχέλαος Κατερίνης (35΄19΄΄)
Εύη Ζαχαρία, ΑΟΝΑ Άνω Γλυφάδα Αττικής ( 35΄35¨)
Πέρα από τις απονομές στους νικητές, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα έλαβαν από τους διοργανωτές όλοι οι συμμετέχοντες. Τις απονομές στην κατηγορία των Ανδρών έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου.
Επιπλέον, από τον Δήμαρχο Κατερίνης τιμήθηκε για την συμμετοχή του ο Δήμαρχος Moosburg Herbert Gaggl. Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη τίμησε ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Βαγγέλης Γερομιχαλός. Τον πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» τίμησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή στον αγώνα του αθλητή της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδας Ιωάννη Ράμου, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αθανάσιος Λιακόπουλος. Επίσης, ενός ατόμου με ειδικές ικανότητες από τον Βόλο, που διήνυσε την διαδρομή με το αναπηρικό του αμαξίδιο. Πρόκειται για τον Νίκο Μαλάτο, τον οποίο τίμησε με αναμνηστική πλακέτα ο Γεν.Γραμματέας του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Δημήτρης Γρηγοριάδης. Επιπλέον, τον αθλητή του Συλλόγου down running team Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κουπανιτσά τίμησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Παπαζιώγας
Διάκριση για την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή έλαβε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξανδρο Γιουμίδη.
Απονομές έκαναν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιόπη Μπατάλα -Τζουμέρκα, Γεώργιος Ίτσιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου κ.α.
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.
Ειδικότερα θερμές ευχαριστίες απευθύνουν προς:
Την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας (Τμήμα Τροχαίας).
Το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης, που μερίμνησε για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία.
Την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης και τους κατά τόπους εφημέριους των ιερών ναών.
Όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.
Την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, καθώς και την ΕΛΜΕ Πιερίας.
Την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Μέριμνα Παιδιού, την ΔΕΥΑΚ.
Τα τοπικά συμβούλια Νεοκαισάρειας και Σβορώνου, τον πολιτιστικό σύλλογο Νεοκαισάρειας, τον πολιτιστικό σύλλογο Σβορώνου, την Ένωση Ποντίων Πιερίας, τον Χορευτικό Όμιλο Κατερίνης, την φωτογραφική λέσχη της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
Eυχαριστούμε θερμά τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας Δημήτρη Αποστολόπουλο, τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας Χάρη Βαρυτιμίδη και όλους τους ανώνυμους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Τον κο Μιχάλη Καμανατζή για την ηχητική κάλυψη, τον κο Παύλο Τσεντίδη για τις διευκολύνσεις που παρείχε στους αθλητές στο χώρο του Πλατανοδάσους, τον κ.Ιορδάνη Παππαδόπουλο για τη διάθεση του εξοπλισμού για τον τερματισμό.
Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την καθημερινή προβολή των προετοιμασιών του αγώνα.