Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ήταν μια φορά μια Βουλή"- άρθρο του Τριανταφυλλίδη Παναγιώτη στο http://www.eyedoll.gr

Η  Βουλή χτίστηκε ως παλάτι του Όθωνα, αφού το προηγούμενο το κάψανε αρχαίοι αναρχικοί με πρωτοπαλίκαρο τον παππού του Τσίπρα.
Κι αφού τέλος πάντων ξαναφτιάχτηκε, έγινε ο χώρος εκείνος ο δημοκρατικός, όπου οι εκπρόσωποι του λαού αποφάσιζαν για το λαό ποιος θα κλέψει και θα ξανακλέψει τα
περισσότερα.
Ένα χρόνο μετά, αποκαθίσταται η ρουσφετοκρατία και η Βουλή παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα.
Ένα χαρακτήρα ιδρύματος κοινωνικής ωφελείας.
Όλα τα παιδάκια με εγκεφαλική αναπηρία -συνήθως μεγάλα, γύρω στα 45-65 ετών, ανά τέσσερα χρόνια πήγαιναν εκεί και μάθαιναν να τρώνε, άλλος πιο γρήγορα κι άλλος πιο σιγά.
Αυτή η κατάσταση κρατάει μέχρι και σήμερα, μόνο που σήμερα στέλνουμε και στην Ευρώπη μερικά από τα παιδάκια αυτά.
Όσα δεν χωράνε μέσα στη Βουλή, πηγαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο.
      
Περιγράφοντας την καθημερινότητα στη Βουλή, τα παιδάκια μέσα στο κτίριο τρώνε και παίρνουν διάφορες αποφάσεις για να τρώνε, κι αργότερα, τη στιγμή που έξω οι αναρχικοί απόγονοι του παππού του Τσίπρα με κλωτσιές χτυπάνε τους τσολιάδες και βάζουν φωτιές.
Οι βουλευτικές εκλογές είναι τα προκριματικά του ριάλιτι με τίτλο «Βουλή των Ελλήνων».
Χιλιάδες άτομα διαγωνίζονται για το ποιος θα πει τα περισσότερα ψέματα, ποιος θα τάξει περισσότερους διορισμούς παιδιών και ποιος θα φτιάξει τον καλύτερο εκλογικό νόμο.
Το κοινό, δηλαδή 10 εκατομμύρια άνθρωποι, θα επιλέξει τους 300 καλύτερους από αυτούς να τον εκπροσωπήσουν.
Το ριάλιτι διαρκεί τέσσερα χρόνια. Φυσικά, οι καλοί μπορούν να συνεχίσουν.
Κατά την προεκλογική περίοδο, οι βολευτές (από το ρήμα βολεύω) περιφέρονται απ' άκρη σ' άκρη του νομού τους, ενημερώνοντας το λαό για την συμμετοχή τους και λέγοντας ανέκδοτα.
Ο λαός είναι αποφασισμένος να διαλέξει τον καλύτερο.
Κλείνονται σε ένα χώρο 1τμ. επιλέγουν ένα χαρτί, το σταυρώνουν, το βάζουνε σε φάκελο, το σαλιώνουν, σταυρώνονται και το ρίχνουν στην κάλπη.
Δύο χρόνια μετά όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. 
Απογοητευμένοι πλέον μουντζώνουν τους εκλεκτούς τους και κάνουν τον απολογισμό.
Χαμηλότεροι μισθοί, ακρίβεια, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του ορίου ηλικίας σύνταξης είναι ορισμένα από τα έργα των κυβερνήσεων.
Το κοινό δεν χάνει όμως το θάρρος του και αποφασίζει να τους ξαναδώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν για δεύτερη, τρίτη και τέταρτη φορά.
Κάτι μπορεί να αλλάξει. Βουλευτικές εκλογές. Μπες κι εσύ στο παιχνίδι.
Και θα γίνεις απλούστατα βουλευτής.
Ιστοριοπλάστης και παραμυθάς του οποίου το δικαίωμα εκπορεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με αυτό, τα κόμματα καλούνται να στελεχωθούν από υποψήφιους ελπιδοφόρους ψεύτες με σκοπό όλων να κερδίσουν τουλάχιστον δύο Μερσεντές, αρκεί να εκλεγούν από τους πολίτες.
Βάσει του άδικου πολιτικού συστήματος της χώρας επιτρέπονται μόνο 300 τυχεροί να γίνουν βουλευτές,  δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό και αντιζηλίες. Συνήθως οι πιο μοχθηροί το πετυχαίνουν.
Η λαϊκή παράδοση λέει ότι οι βουλευτές παλιότερα λέγονταν πινόκιοι, γιατί όταν μιλούσαν μεγάλωνε η μύτη τους.
Αυτή την κατάρα την έριξε μια θείτσα με κακό μάτι σε έναν αντιπρόσωπο της Ελληνικής Βουλής, γιατί της υποσχέθηκε να της βρει ένα παλικάρι για γαμπρό και δεν το έκανε.
Η κατάρα έσπασε πολύ γρήγορα όταν ένας πινόκιος βόλεψε ανεγκέφαλο και ανεπρόκοπο γιο συγχωριανού του.
Από τότε δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές να μην τηρούν τις υποσχέσεις τους άφοβα, αλλά πού και πού να κάνουν καμιά καλή πράξη τοποθετώντας ανίκανα τεμπελόσκυλα σε νευραλγικές κρατικές θέσεις, με σκοπό την πρόοδο της χώρας.
Οι βουλευτές έχουν πολύ δύσκολη αποστολή να επιτελέσουν καθώς πρωτίστως είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο.
Μετά έχουν την ευθύνη να επινοούν ένα καινούργιο παραμύθι κάθε μέρα και να το υποστηρίζουν στις επαφές τους με τα μέσα.
Πρέπει να έχουν την ικανότητα να καλύπτουν νομιμοφανώς όλες τις παρανομίες φίλων τους επιχειρηματιών και πρέπει κάθε στιγμή να είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των ισχυρών τους φίλων.
Πρέπει να είναι έτοιμοι να ξεφουρνίσουν οποιαδήποτε αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Οι βουλευτές επίσης έχουν το ιερό καθήκον να στηρίζουν πάντα τον αρχηγό της πολιτικής τους παράταξης, σε όλες του τις ενέργειες, αν και τώρα τελευταία ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.
Ζουν κυρίως στα παράθυρα των τηλεοράσεων και κάθε μήνα αλλάζουνε δέρμα στις παλάμες από τις αμέτρητες χειραψίες που πραγματοποιούν καθημερινά.
Είναι υποχρεωμένοι να πίνουν καφέ στα καφενεία του κοσμάκη και να του τάζουνε λαγούς με πετραχήλια, για να διατηρήσουν την δυναμική τους.
Τα κόμματα προστατεύουν το μέλλον των υποψηφίων τους κι έτσι τους απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά να είναι έντιμοι, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε τροχοπέδη στις φιλοδοξίες των στελεχών.
Όποιοι από αυτούς καταφέρουν να λένε πιστευτά ψέματα, είναι καλοί γλείφτες και έχουν ταλέντο στη μπουρδολογία -το skill της κλεψιάς είναι επιθυμητό μεν, προαιρετικό δε- και βρίσκονται σε κόμμα που ελέγχει τη διακυβέρνηση της χώρας, ανεβαίνουν ένα επίπεδο καθώς γίνονται υφυπουργοί και άλλο ένα, όταν γίνονται υπουργοί.
Οι πιο καλοί από αυτούς έχουν τη δυνατότητα να παπαρολογούν ως αρχηγοί πολιτικής παράταξης και οι μέγιστοι γίνονται Πρωθυπουργοί.
Μετά από δύο βουλευτικές θητείες έχουν δικαίωμα να λάβουν σύνταξη.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι αυτοί καλύτερα.



http://www.eyedoll.gr