Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίστηκαν οι εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη της εγκληματικότητας και του παραεμπορίου στην εμποροπανήγυρη στο Αιγίνιο Πιερίας

Συνεχίστηκαν οι αστυνομικές δράσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα από 16 έως 22.09.2013 κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.


Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους στον χώρο της εμποροπανήγυρης της Αιγινίου για τη σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν (96) άτομα, εκ των οποίων (85) ημεδαποί για έλεγχο κατοχής νομίμων αδειών πλανόδιου – στάσιμου εμπορίου και (11) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Επιπλέον, διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις σχετικά με τη στέρηση απαιτούμενης άδειας – νομίμων παραστατικών πώλησης, την παράνομη απομίμηση προϊόντων και την φορολογική νομοθεσία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παραεμπορίου (γύψινα αγαλματίδια, κλαδευτικές μηχανές, κουρευτικές μηχανές, λαμπτήρες, ηλεκτρικοί φανοί και υαλοκαθαριστήρες). Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν άμεσα σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.