Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί φώναζαν "Fuhrerprinzip" τον Μιχαλολιάκο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
Του Γιώργου Τρικάλινού

Η λέξη, η οποία προφέρεται “Φύρερπρινζίπ”, είναι -φυσικά- γερμανικής προέλευσης και σημαίνει, σε ακριβή μετάφραση, “Ηγέτιδα αρχή”. Για την ακρίβεια “Fuhrer” (η λέξη που χρησιμοποιείτο για τον Χίτλερ) σημαίνει “ηγέτης”, ή “καθοδηγητής” και “prinzip”, σημαίνει “αρχή”. Όμως, δεν πήραν από εκεί την ιδέα οι χρυσαυγίτες.
Η λέξη χρησιμοποιείτο από τους ναζί για να περιγράφει την οργανωτική- κυβερνητική δομή του 3ου Ράιχ. Σε ελεύθερη μετάφραση, το πραγματικό νόημα που έχει προσδοθεί στη λέξη, μετά τη χρήση της από τις στρατιές του Χίτλερ, είναι “ο λόγος του Φύρερ είναι πάνω από κάθε γραπτό νόμο”. Μπορούμε να υποθέσουμε, με βάση τη στρατιωτική ιεραρχία και πειθαρχία στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής, ότι είχε το ίδιο νόημα και στην… ελληνική της βερσιόν.
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, παρά τη χρήση της από τους ναζί, η λέξη “Fuhrerprinzip” δεν “γεννήθηκε” από τον εθνικοσοσιαλισμό. Είναι επινόηση του Γερμανού φιλοσόφου Hermann Graf Keyserling, (ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο). Ο ίδιος, εξηγούσε πως με αυτό τον όρο, επεξηγείτο η βάση του Κοινωνικού Δαρβινισμού, βάσει του οποίου συγκεκριμένα “χαρισματικά άτομα” είχαν “γεννηθεί για να διοικούν”. 

δείτε την συνέχεια εδώ