Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλήψεις για απόπειρα διάρρηξης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε δύο άνδρες ως υπόπτους για απόπειρα διάρρηξης, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου κατοικεί η βασίλισσα Ελισσάβετ
Δύο άνδρες  συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κλοπή σε ένα από τα πλέον ασφαλή μέρη του
κόσμου, τα  ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Sun", το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, η είδηση ωστόσο δόθηκε στην δημοσιότητα μόλις τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Ο πρώτος βρέθηκε στις 22.30, τοπική ώρα, πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα του Παλατιού, "σε έναν τομέα που είναι ανοικτός για το κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνον", σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Ο φερόμενος ως συνεργός του συνελήφθη έξω από το Παλάτι, μέσα το οποίο κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν βρισκόταν εκείνο το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι δύο άνδρες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, αλλά είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της αστυνομίας.
Εκπρόσωπος της Scotland Yard  ανέφερε "Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά τη στιγμή του συμβάντος."
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.
Η ασφάλεια του παλατιού έχει παραβιαστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Η  πιο γνωστή ήταν αυτή του Michael Fagan  ο οποίος το 1982 έφτασε μέχρι την  κρεβατοκάμαρά της Βασίλισσας.
Ο Fegan μάλιστα είχε το θράσος να την ξυπνήσει και να της ζητήσει τσιγάρο, κάτι που της έδωσε τον χρόνο να ειδοποιήσει την φρουρά της η οποία τον συνέλαβε στέλνοντάς τον κατ' ευθείαν σε ψυχιατρική κλινική.
Ένας άλλος που έχει μείνει στην ιστορία είναι ο δημοσιογράφος της Daily Mirror, Ryan Parry ο οποίος εργάστηκε ως  υπηρέτης στα ανάκτορα για δύο μήνες, αντλώντας πληροφορίες
Πηγή: BBC