Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΠΕ

Τα ιδρυτικά στελέχη του συνδέσμου προπονητών πετοσφαίρισης είχαν την τιμητική τους στην πανηγυρική εκδήλωση που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Περίπου 500 προσωπικότητες του ελληνικού βόλεϊ, προπονητές, αθλητές
και αθλήτριες, παράγοντες και διαιτητές τίμησαν με τη παρουσία τους την πανηγυρική  για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου προπονητών που ήταν σε συνέχεια της εκδήλωσης πρν τρεις μήνες στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά διαβάστηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους προέδρους της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου αλλά η... είδηση ήρθε από την ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου η οποία στην ομιλία της προανήγγειλε την λειτουργία προπονητικών σχολών βόλεϊ Γ΄, Β΄ αλλά και Α΄ κατηγορίας ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του ΣΕΠΠΕ αλλά και περίπου 600 προπονητών σε όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να πάρουν τα διπλώματα τους για να εργαστούν νόμιμα.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τον επίτιμο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδα Θεοδωρακάκη ο οποίος δήλωσε: «Εύχομαι ο ΣΕΠΠΕ να έχει επιτυχίες και να συνεχίσει την προσπάθεια του για πολλές δεκαετίες. Συγχαρητήρια για αυτή την εκδήλωση. Μας δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι εμείς που τόσα χρόνια συναντιόμασταν στα γήπεδα. Εύχομαι επιτυχίες στους προπονητές και στα σωματεία».
 
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης που τίμησε τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη δήλωσε: «Ο Θεοδωρακάκης έκανε μια μεγάλη πορεία. Ήταν ένας μεγάλος παράγοντας. Είχα μαζί του πολύχρονη συνεργασία. Περάσαμε μαζί μεγάλες στιγμές, περάσαμε και αντιπαραθέσεις, . Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν τους τρώει ο χρόνος».
 
Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ, της ΕΟΠΕ και πρώην ομοσπονδιακός Στέλιος Προσαλίκας. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης. Ο Προσαλίκας δήλωσε: «Έχω περάσει πολλά και ωραία χρόνια στην προπονητική. Από τις τρεις ιδιότητες που υπηρέτησα στο άθλημα, σαν αθλητής, σαν προπονητής και ως διοικητικός τις πιο πολλές συγκινήσεις τις ένοιωσα ως προπονητής. Για να βγει το άθλημα μας από την κρίση όπως και όλη η χώρα αυτό που χρειάζεται είναι η διαρκής ενημέρωση των μελών έτσι ώστε οι διδάσκοντες να επιμορφωθούν και να ανεβάσουν το επίπεδο των διδασκόμενων. Εάν γίνει αυτό και μαζί με το απαραίτητο των καιρών που είναι η ικανότητα σύνθεσης και πολυκομματικής κυβέρνησης και διοίκησης στο άθλημα θα πετύχουμε. Χρειάζονται όλοι και πρέπει να μπούμε στους στους καιρούς αυτούς...
Θέλω να ευχηθώ στους προπονητές να βρουν ομάδα τη σεζόν που έρχεται. Να θυμάστε πως οι αθλητές έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια, οι διοικητικοί θα έπρεπε να έχουν περιορισμένη χρονική διάρκεια αλλά ο προπονητής είναι ισόβια προπονητής. Καλή τύχη σε όλους».«Τι να πω για τον Λάιο;»
Ακολούθησε η βράβευση στον Γιάννη Λάιο από τον πρώην έφορο της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού Νίκο Κατσαρό και σήμερα μέλος της ΕΚΟΦ.
«Τον ευχαριστώ για όσα περάσαμε μαζί. Ήταν προπονητής στην ομάδα του Ολυμπιακού που το 1996 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές με πρόεδρο του Ολυμπιακού τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Ο ΣΕΠΠΕ είναι ο μόνος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προπονητών και ο μόνος σύνδεσμος που καθιέρωσε την κάρτα προπονητή. Μακάρι να είχαμε και εμείς στο πόλο τέτοιες πρωτοβουλίες», είπε ο ΚατσαρόςΛάιος: «Το βήμα και η τρέλα»
Ο Γιάννης Λάιος δήλωσε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε μετά από 30 χρόνια. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΠΠΕ που στην αρχή φάγαμε μαύρη ψήφο γιατί επέμενα στην επιμόρφωση των προπονητών. Τώρα βλέπω με χαρά πως όλοι ζητάτε επιμόρφωση και αυτό με χαροποιεί. Το βόλεϊ ξεκίνησε για μένα σαν παιδική χαρά, μετά έγινε συνήθειο και ύστερα πάθος. Στο τέλος γίνεται μια καψούρα που δεν τελειώνει ποτέ. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το άθλημα πάνω από 40 χρόνια και ελπίζω να μην τελειώσει... Αυτή η τρέλα και η αγάπη για να κάνεις κάτι παραπάνω με οδήγησε να αναζητώ πάντα κάτι καινούργιο. Στα 35 χρόνια που είμαι στα ΤΕΦΑΑ προσπαθώ κάθε χρόνο να βρω κάτι καινούργιο. Το σύγχρονο βόλεϊ είναι το βόλεϊ του ενός... βήματος. Αυτό το βόλεϊ παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εγώ βρήκα και κάτι ακόμα. Την τρέλα... Ζητάω από την οικογένεια του βόλεϊ να είναι ενωμένη αλλά και να έχει και ανταγωνισμό. Όταν νιώθεις ότι κινδυνεύεις προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Νιώστε την ικανοποίηση να βελτιώσετε τα παιδιά κατά ένα σκαλοπατάκι κι αυτά πάντα θα χαίρονται και θα σας τιμούν».
Η αποθέωση και η ανθοδέσμη στον Πολύζο
Ακολούθησε η βράβευση στον Στέφανο Πολύζο τον οποίο αποθέωναν νεαρές αθλήτριες του Ηρακλή Κηφισιάς οι οποίες και του παρέδωσαν μια μεγάλη ανθοδέσμη. Την βράβευση έκανε ο Γιάννης Στουραΐτης.
«Ευχαριστώ το Δ.Σ. του ΣΕΠΠΕ για την τιμή που μου έκανε. Είμαι συγκινημένος που βλέπω φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο Στέφανος Πολύζος.Μπαρζούκα: «Ευχαριστώ τον Μπεργελέ»
Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Καρολίνας Μπαρζούκα να λάβει το βραβείο της από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ Απόστολο Βέτσα. «Κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να ευχαριστούμε τους δασκάλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Μπεργελέ για όσα μου πρόσφερε σαν δάσκαλος και σαν άνθρωπος. Μόνο αν δουλέψουμε συλλογικά θα φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για την Ελλάδα».
Ο Απόστολος Βέτσας πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε το Δ.Σ. και τα μέλη του ΣΕΠΠΕ γιατί μαθαίνουν στα παιδιά μας βόλεϊ. Είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της 40χρονης πορείας μου στο άθλημα. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια».Λιναράκη: «Αφιερωμένο στη μητέρα μου»
Από τα χέρια του Ζόραν Γκάετς πήρε το βραβείο της η Μαρία Λιναράκη η ο οποία είπε: «Ευχαριστώ το Δ.Σ. του ΣΕΠΠΕ και υπόσχομαι με όσες δυνάμεις έχω να συνεχίζω να προσφέρω. Αρχικά είχα σκεφτεί να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον εγγονό μου αλλά θα μου επιτρέψει να το αφιερώσω στη μητέρα του που έφυγε πριν από ένα μήνα».
 
Το... χαρέμι του Φλώρου

Η αποθέωση της βραδιάς ήταν η βράβευση του Τάκη Φλώρου. Οταν ο Φλώρος ανέβηκε στο πάνελ ο Γιώργος Σαμαράς κάλεσε αθλήτριες από τέσσερις γενιές στην Εθνική γυναικών για να τον τιμήσουν. Μεταξύ αυτών ήταν οι Γκορτσίλα, Ιορδανίδου, Μπλάμη, Αγγελάκη, Πανουτσοπούλου, Πραγκαλούδη, Μαλαπέτσα, Σάκκουλα, Γκαραγκούνη, Κεφαλά, Γιαλένιου, Σκόνδρα. Η Ευγενία Γκορτσίλα απευθυνόμενος προς τον Φλώρο είπε: «Ευχαριστούμε για την προσφορά σου, σε αγαπάμε πολύ για όσα μας πρόσφερες και ευχόμαστε ότι καλύτερο για σένα και το βόλεϊ».Φλώρος: «Ανοίξατε δρόμους»
Φανερά συγκινημένος μετά τη βράβευση του από τις ίδιες τις αθλήτριες που εργάστηκε πήρε το μικρόφωνο και ξεκίνησε την ομιλία του με μια στιχομυθία που είχε το 1984 με τον Θανάση Μπελιγράτη που τότε ήταν ΓΓ της ΕΟΠΕ αλλά και τον αείμνηστο Μιχάλη Μαστρανδρέα που ήταν πρόεδρος. «Ήμασταν σε ένα γραφείο... Ρώτησα τον Μπελιγράτη και τον Μαστρανδρέα. Πρόεδρε θα πάρουμε το Ευρωπαϊκό ή θα ξεφτιλιστούμε; Ήταν η αρχή που πήρε μπροστά το γυναικείο βόλεϊ. Η πρώτη ομάδα ήταν με πρώτη την Ευγενία Γκορτσίλα. Ηταν η έναρξη του γυναικείου και ακόμα είναι σε καλό δρόμο. Πολλές φορές ήθελα να ζητήσω συγγνώμη κορίτσια... για τον τρόπο μου... ήμουν λίγο σκληρός, λίγο απότομος... αλλά γράψατε ιστορία κορίτσια. Ανοίξατε πολλούς δρόμους για τις μετέπειτα γενιές. Μπράβο σας. Ο ΣΕΠΠΕ χαρακτήρισε γιορτή την σημερινή βραδιά αλλά για μένα είναι αντάμωμα του βόλεϊ. Βρέθηκαν μετά από χρόνια άνθρωποι που είχαν δουλέψει και είχαν ζήσει μαζί. Θα είναι καλό να κάνουμε τέτοια ανταμώματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μας βοηθούν πολύ όλους. Τα συγχαρητήρια και το χειροκρότημα είναι σε αυτές τις αθλήτριες που σήκωσαν ψηλά το γυναικείο βόλεϊ».
 
Το πένθος Μπάγιεβιτς
 
Λόγω του πένθους για την απώλεια της μητέρας του πριν από δύο ημέρες ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς απουσίασε από την εκδήλωση του ΣΕΠΠΕ αλλά το βραβείο πήρε από τα χέρια του δημάρχου Νέας Ιωνίας η συνεργάτιδα του Αγγελική Αρκάδη.
 
«Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες του κυρίου Μπάγιεβιτς για την βράβευση και τα συγχαρητήρια του για το έργο που κάνουν οι προπονητές του βόλεϊ. Τους εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και το ίδιο κουράγιο διότι αυτές τις δύσκολες ημέρες η συνεισφορά του αθλητισμού είναι μεγαλύτερη», είπε η Αρκάδη.
«Ευχαριστώ το Δ.Σ. του ΣΕΠΠΕ για την τιμή που μου έκανε να με καλέσει σε αυτή την εκδήλωση για τα 30 χρόνια και να ευχηθώ να είναι πάρα πολλά. Αν και δεν είμαι αεκτζής τιμώ την ΑΕΚ και το τεράστιο έργο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς και του εύχομαι να συνεχίσει για πολλά χρόνια να προσφέρει στον αθλητισμό. Στη Νέα Ιωνία είχαμε και εμείς μια σημαντική επιτυχία. Οι Ίωνες ανέβηκαν στην Α1 γυναικών. Η δική μας βοήθεια ήταν μικρή. Ελπίζω και εύχομαι να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία», είπε ο Γκότσης.
«Πήραμε την απόφαση να τιμήσουμε τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς για το ήθος του και τον επαγγελματισμό του», είπε ο Γ.Γ. του ΣΕΠΠΕ Γιώργος Σαμαράς.Μπεργελές: «Ανησυχώ για το βόλεϊ»
Ο «δάσκαλος» του ελληνικού βόλεϊ Νίκος Μπεργελές στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Ανησυχώ για την πορεία κι το μέλλον του βόλεϊ. Το 1995 είχαμε 16.000 αθλητές και τώρα δεν ξεπερνάμε τις 7.000. Είναι φανερό πως στα αγόρια έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά και να μην χάσουμε άλλο χρόνο. Πρέπει οι προπονητές να είναι ενωμένοι. Να σχολούνται με την επιμόρφωση τους και όχι με το τι κάνουν οι άλλοι συνάδελφοι τους».
Ο Θανάσης Μαργαρίτης απεύθυνε έκκληση για συστράτευση όλων των δυνάμεων του ελληνικού βόλεϊ για να μπορέσει πάλι το άθλημα να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης.
Ο Ζόραν Γκάετς που ήταν προσκεκλημένος και στο σεμινάριο τιμήθηκε και μάλιστα δώρισε στον ΣΕΠΠΕ ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ελληνοσερβική φιλία λέγοντας «ετσι ξεκίνησαν όλα».
Συγκίνηση και έντονα συναισθήματα στην βράβευση του Γρηγόρη Μαλουσάρη όταν ο Γιάννης Φάκας που του έδωσε το βραβείο είπε: «Ήθελα να σου μοιάσω και θεωρώ πως το πέτυχα ως κάποιο βαθμό...».
Ειδικές βαβρεύσεις δόθηκαν στους:
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Σ.Ε.Π.ΠΕ. ΑΘΗΝΑΣ
* ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
* ΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
* ΓΑΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
* ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
* ΔΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* ΔΩΡΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
* ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
* ΚΑΤΣΙΚΑΔΕΛΗ ΑΛΚΙΝΟΗ
* ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
* ΚΟΥΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
* ΚΟΥΜΠΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
* ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
* ΚΟΥΦΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
* ΚΡΙΤΣΟΤΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* ΛΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
* ΜΑΛΟΥΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
* ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ
* ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
* ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
* ΜΕΡΚΑΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
* ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
* ΜΙΧΑΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ
* ΜΠΕΡΓΕΛΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
* ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
* ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
* ΠΛΑΤΣΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ
* ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
* ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑΣ
* ΤΟΥΡΣΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μέλη που διετέλεσαν στο Δ.Σ. Σ.Ε.Π.ΠΕ. (Εκτός των ιδρυτικών)
* ΓΕΩΡΓΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
* ΓΟΛΕΜΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
* ΓΡΙΣΠΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
* ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
* ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
* ΚΑΣΙΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
* ΛΑΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
* ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
* ΜΠΑΙΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
* ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
* ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
* ΠΡΟΣΑΛΙΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
* ΣΕΛΟΥΝΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
* ΤΣΙΓΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
* ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
* ΔΑΡΕΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
* ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
* ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
* ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ