Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΧ-ος επετεύχθη! (vds)

ΣΑΛΚΕ - ΠΑΟΚ 1-1

Με γκολ του Μίροσλαβ Στοχ στο 73' ο ΠΑΟΚ  απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σάλκε στην «Φέλτινς Αρίνα» και πλέον η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ορθάνοιχτη
ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα στις 27 του μήνα!

Το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να μπαίνουν φουριόζες, η Σάλκε από το τέταρτο και μετά πήρε τα ηνία και τελικά προηγήθηκε με τον Φαρφάν (32') σε μια φάση που κοιμήθηκαν άμυνα και Χακόμπο, όμως στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ περιόρισε την δράση των Φαρφάν, Ουτσίντα που απειλούσαν συνεχώς στο πρώτο μέρος, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα με την είσοδο των Κάτσε, Κλάους (62') και ισοφάρισε με την γκολάρα του Στοχ στο 73'!
Ετσι έπαιξαν…
Ο Κέλερ παρέταξε την Σάλκε με Χίλντεμπραντ στο τέρμα Φουκς, Χόβεντες, Ματίπ, Ουτσίντα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Χόγκερ, Τζόουνς κόφτες, αριστερό εξτρέμ τον Ντράξλερ, δεξί τον Φαρφάν και πίσω από τον προωθημένο Σαλάι τον Μέγιερ.
Ο Χούμπ Στέφενς θα παρατάξει την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 με τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λίνο και αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή οι Λάζαρ, Τζιόλης με τον Λόρενς στην άξονα και τους Λούκας και Στοχ στις πτέρυγες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
Φουριόζικο ξεκίνημα
Αν και θα περίμενε κανείς από τις δυο ομάδες να είναι επιφυλακτικές στο ξεκίνημα του αγώνα, αμφότερες έπαιξαν ανοιχτά προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στο πρώτο τέταρτο, που είχε εξαιρετικό ρυθμό.
Ωστόσο, μετά το τέταρτο, η Σάλκε πήρε γήπεδο και τα ηνία του αγώνα, φέρνοντας το παιχνίδι γύρω και μέσα στην περιοχή του «δικέφαλου». Οι Γερμανοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα με τα πολύ γρήγορα εξτρέμ τους κι αφού πέρασαν ανώδυνα δυο-τρεις φάσεις στα καρέ του Χακόμπο, στο 32' το μοιραίο δεν αποφεύχθηκε.
Προβάδισμα με Φαρφάν
Επειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Θεσσαλονικέων, η αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν , ο Σαλάι έστρωσε στον Φαρφάν, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ άφησε όρθιο τον Χακόμπο για να γίνει το 1-0.
Παρά το σοκ από το γκολ, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά κι έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως αρχικά το πλασέ του Κατσουράνη αποκρούστηκε από τους αμυντικούς, ενώ στο «ριμπάουντ» ο Λούκας σούταρε άουτ από καλή θέση.
Αυτή ήταν ουσιαστικά η μοναδική καλή φάση του «δικέφαλου» στο πρώτο μέρος, που έκλεισε με ένα σουτ του Ντράξλερ που έφυγε άουτ.
Δυνατά η Σάλκε, αλλά δεν απείλησε
Στην επανάληψη, οι Γερμανοί μπήκαν δυνατά κι έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, πολιορκώντας την εστία του Χακόμπο, ωστόσο, όλες οι επιθέσεις βγήκαν «αναίμακτα». Πρώτη απόπειρα του «δικέφαλου» για απειλή ήρθε στο 56' με τον Λούκας να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Χίλντεμπραντ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.




Γκολάρα από τον Στοχ!
Ολες οι επιθέσεις των Θεσσαλονικέων έβγαιναν από το αριστερό άκρο, εκεί που έπαιζε ο Στοχ κι ανέβαινε για βοήθειες ο Λίνο κι από εκεί βγήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Στέφενς να έχει κάνει διπλή αλλαγή στο 62' και να ρίχνει στο ματς Κλάους, Κάτσε, αντί των Σάλπι, Λόρενς.
Ανασταλτικά ο «δικέφαλος» τα πήγε καλά, καθώς έκλεισε τους διαδρόμους σε Ουτσίντα, Φαρφάν και παρότι η Σάλκε είχε συντριπτική κατοχή, δεν απείλησε.
Στο 73' λοιπόν, ο Λίνο ανέβηκε από αριστερά, έσπασε στον Στοχ, αυτός συνέκλινε προς τον άξονα και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα βάζοντας φωτιά στην ελληνική εξέδρα!
Τον κράτησε όρθιο ο Χακόμπο!
Η Σάλκε προσπάθησε να πάρει εκ νέου τα ηνία του αγώνα κι έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει, όμως ο Χακόμπο είπε «όχι» στον Χόβεντες που κινήθηκε σε θέση φορ και βγήκε απέναντι από τον κίπερ του ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση δημιούργησε διπλή ζώνη άμυνας για να κρατήσει το αποτέλεσμα και το κατάφερε χωρίς να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση, παίρνοντας έτσι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στη ρεβάνς της Τούμπας!
ΣΚΟΡΕΡ: 32' Φαρφάν – 73' Στοχ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λανουά (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 88' Ουτσίντα – 12' Κίτσιου, 17' Στοχ, 70' Τζιόλης, 77' Λάζαρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Φουκς, Ματίπ, Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χέγκερ (78' Γκορέτζκα ), Τζόουνς, Φαρφάν (87' Πούκι), Σαλάι
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (62' λ.τ. Κάτσε), Στοχ, Λούκας (90+1' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62' Αθανασιάδης)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος

http://www.sentragoal.gr/