Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό του Ελληνισμού της Διασποράς στην Αλβανία

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη, Συντονιστή του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, για τα γεγονότα στην Πρεμετή της Αλβανίας


Τα γεγονότα βίας και συγκρούσεων στην Πρεμετή της Αλβανίας, αυτήν εδικά την περίοδο, έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βοηθούν το κλίμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών της περιοχής. Συγκρούσεις για λόγους θρησκευτικής πίστης σε μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια ήταν και είναι πάντα επικίνδυνες για όλους τους λαούς ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη, ειδικότερα στέκεται στο πλευρό του Ελληνισμού της Διασποράς στην Αλβανία και στο αναφαίρετο δικαίωμά του να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς κανένα εμπόδιο και φόβο.
Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά χωρίς αρρωστημένους εθνικισμούς και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις. Παίζουν με τη φωτιά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να οξύνουν τις σχέσεις των ανθρώπων με θρησκευτικούς και εθνικιστικούς φανατισμούς εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Επιβάλλεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.